torsdag, april 15, 2010

Tjuvläsning pågår, del 6
Det sitter ett foto på insidan av Esters skåp. Nej, lögn. Det sitter massor av foton på insidan av Esters skåp, men det är bara ett av dem som spelar roll just nu. Det föreställer Ester och Johan för hundra år sedan. Kanske sju år gamla står de på en grusväg med skogen i bakgrunden. I händerna har de varsin spann, inte ens till hälften fyllda med blåbär. De räcker ut två blå tungor mot fotografen, och Johan rycker Ester i den långa blonda hästsvansen.
Han gillar verkligen det där fotot. Ibland när han ser det sträcker han ut handen och rycker henne i tofsen igen. Det är väl ungefär samma känsla fortfarande, minus blåbärssmaken på tungan. Plus allt det andra. Är lika med inte samma sak alls.
Då, för hundra år sedan, var Ester och Johan bästa kompisar.
Nu är de bästa kompisar med extra allt.
I alla fall i Johans huvud.
”Kom nu, tjockis. Fot!” Ester klappar otåligt med handen mot sina jeans.
”Sedan när blev jag din hund?” frågar han.
Ester ignorerar frågan.
”Så ja, gubben. Duuuuktig pojke! Kom då! Ja, kom då!” Nu har hon satt sig ner på huk och snott tonläget hans mamma brukar använda när hon pratar med Selma. Det rycker i mungiporna på honom.
”Får jag en frolic om jag skyndar mig?”
”Du får frolic OCH ett torkat grisöra som du kan gräva ner i rabatten bakom skolan”, flinar hon. ”Kom igen nu, vi kommer för sent på riktigt. Det är viktiga saker på gång. Vi ska ju lära oss att böja franska verb!”

I tio inlägg den närmsta månaden kommer jag att publicera tjuvläsning ur min ungdomsbok Det är så logiskt, alla fattar utom du här på bloggen. Det här är sjätte inlägget. Du hittar resten genom att klicka på rubriken "Läs alla inlägg om boken" i högerspalten under bilden på boken. Handlingen i boken beskrivs ur två perspektiv, vartannat kapitel är Esters, vartannat är Johans. Boken släpps i slutet av april.

3 kommentarer:

Miriam sa...

Kollade just in trailern pa boken (villet nog var den första boktrailer jag sett!) och även om du säkert redan vet det sa ville jag bara säga att jag gillar känslan den förmedlar. Har tjuvläst ocksa, och gillar stilen. Och jag gillar din blogg! Sa det är ju bara plus pa ditt konto och lika med blir att jag ser framemot att läsa boken!

Akan-Kakan sa...

Jag kommer att grina när jag läser den där boken. Helt säkert.

erica sa...

Hejsan!

Jag hoppas att du inte tar det här som reklam, för det är inte meningen. Grejen är den att jag, en tvåbarnsmamma har blivit
utvald som kandidat i en modelltävling "modell för en dag" och det är väl enda chansen för mig att få uppleva något sådant- nånsin, hihi.
MEN det går inte utan din hjälp. Jag måste nämligen få flest röster också....

Snälla rösta på mig ERICA, nr 6 och hjälp mig vinna! http://www.paulamyo.com/info/modelltavling/

I min blogg finns en pågående tävling där alla som röstar på mig kan vinna ett valfritt namn/budskapssmycke! Bara skriv en liten kommentar så är du med=)

Om du hjälper mig så lovar jag att jag blir fantastiskt glad! Snälla=)

KRAM/ Erica