torsdag, september 28, 2017

Bladen brinner #18 – Stridsfrågor

Detta har hänt: Jag och Johanna har haft bokcirkel med Sveriges Kulturminister. Inga konstigheter. Vi läste allihop bilderboken "Här är vi" av Åsa Lind och Ingrid Godon, och sen travade Johanna och jag upp till Kulturdepartementet för att diskutera den med Alice Bah Kuhnke. Vad ser hon i boken? Hur är hon som högläsande förälder? Vad tänker hon göra för att förhindra att läsning och böcker inte blir något bara en liten exklusiv skara människor håller på med i framtiden? Och hur (f-n) hinner hon läsa som minister?

Dessutom har vi pratat om kvinnors kroppar, tjejers sexualitet och obekväm läsning med Klara Krantz, som är aktuell med ungdomsromanen "Under odjurspälsen". (BOKTIPS! Så satans bra.)

Här kan man lyssna:


Eller överallt där poddar finns, så klart.

måndag, september 11, 2017

Berätta mer om "mappa upp" please, tystna aldrig.

Hej från en som fått prata (okej, lyssna) om Grey's Anatomys pilotavsnitt i tre timmar på en workshop om att skriva teveserier, DÖR VÄL SNART HÄR AV ASROLIGHET?!? Hade kunnat stanna i ett år. Så otroligt fascinerad av kurvor och dramaturgiska linjer och plottar eller vad det nu heter, när nån säger saker som "mappa upp avsnittet" och tipsar om att använda post its börjar jag typ dregla.

Måste läsa dramaturgikurs.

Eller manuskurs?

Nån vacker dag.

Hur som helst: Har varit på en halvdags träff för det nya förlaget Tiden, som är en satsning från Rabén & Sjögren och Norstedts. De ska göra serier, skrivna direkt för ljud. (Ljudböcker uppdelat i avsnitt, typ som en teveserie.) Förutom teveseriesnacket (med Johanna Ginstmark) var Daniel Åberg där och pratade om sin (ljud)bokserie Virus (som är skriven för Storytel).

Så bra dag!!!

Blev extremt sugen på att 1. Ingå i ett "writers room" nån gång och vara fler som skriver på samma manus, och 2. Se om Grey's Anatomy, samt 3. Se (om) resten av världens alla teveserier.

Det var väl kanske inte primärt det som var syftet med dagen från förlagets håll, men, men, ja, ja.

Hade hur som helst kul.