torsdag, januari 19, 2012

Till tryck


Jamen, sådär ja! Nu har jag på riktigt lämnat "Allt jag säger är sant" åt sitt öde för sista gången. Nu ska boken tryckas. Och sedan ska jag få den färdig i min hand. Med pärmar och allt. Utan minsta hemskt korrfel*. WITTAWII! Det kommer att bli en glädjens fest, det.

*Yeah, right. Som om det någonsin händer.

fredag, januari 13, 2012

Bilderboksretro 60-tal


Titta här då! Jag har varit på förlaget och hämtat ett förhandsexemplar av "Bilderboksretro 60-tal" som släpps om två veckor. Kändes ju lite som att få en påse godis i händerna mitt i snöslasket. Och det gillar man ju!

Det här är den andra bilderboksretroboken i en serie om fyra som jag varit med och gjort. Den om 50-talet finns redan, senare i vår släpps en om 70-talets bilderböcker, och framåt hösten en om 80-talets. Förlaget säger: Fina böcker för alla som gillar retro, gillar bilderböcker, eller vill bli nostalgiska. Och det säger ju förlaget rätt i! Här kan ni läsa mer om ni vill. Och här kan ni bläddra och tjuvläsa lite!

Och det kommer att kännas skönt

Vad jag gör idag: Läser manuset till "Allt jag säger är sant" för allra sista gången i löspappersform och stryker och rättar och pillar och granskar och suckar, för gud vad trött jag är på texten nu, jag vill bara skjuta iväg hela högen med papper över bordet och aldrig mer se åt den igen.

Nästa vecka skickas boken till tryck.

fredag, januari 06, 2012

Respons på ditt manus?

Psst! Har du skrivit en bok (barnbok, ungdomsbok, vuxenbok, what have you) och känner att du skulle vilja att någon utomstående läste manuset och tyckte till och kom med konstruktiv kritik på hur du skulle kunna förbättra det?

Då kanske du vill läsa mer här.