lördag, september 29, 2012

Sjätte året gillt

Och tre dygn senare bara: HÄJ IGEN! Nu har jag mässat klart. Det här året hände tre unika saker på bokmässan för min del:

1. Seminariet som jag och Johanna Lindbäck höll i var typ fullsatt. HERRE MIN GET! Det var helt sjukt mycket folk där och lyssnade! Andra år när jag har haft seminarier har det inte ens kommit hälften så många. Det var kul.

2. Jag fastnade inte (så mycket) med apatisk blick på mässgolvet, utan gick och lyssnade på rätt många andra seminarier istället. Det var också kul. Mitt bästa var nog det med Jenny Valentine och Jenny Jägerfeldt. Eller det med Jonas Gardell.

3. Jag köpte faktiskt med mig några böcker hem. Det är sinnessjukt nog första gången det händer, har alla andra år lämnat mässan utan en enda bok i bagaget pga avtrubbad. Men i år! FLERA STYCKEN!

Kanske rent av håller på att lära mig hur man gör det här med mässa?

Vore ju verkligen på tiden.

onsdag, september 26, 2012

Well, hello bokmässan!

Nu är jag här. I Göteborg. Det är regnigt och grått. Och jag har (fortfarande) ont i huvudet. Vad annars är nytt?

Jo! Jag köpte nya skor på vägen till hotellet. Det tar sig, piffet.

Nu ska jag snart dricka vin.

Imorgon mässar jag tills jag stupar.

Hörs!

tisdag, september 25, 2012

Packa nu då, människa!

Imorgon åker jag till Göteborg för att gå på bokmässan. Jag ska inte jobba så hemskt mycket i år (ett seminarium på torsdagen klockan 12.00 och en intervju i Rabéns monter samma dag klockan 13.40), mest bara förlusta mig. Och bli matt av allt folk och alla böcker och alla intryck. Det ska bli roligt!

Liiiite stressad bara över att alla piffar sig så himla mycket? Det har varit snack om nya kläder, nya frisyrer, nytt nagellack och fan och hans moster sedan jag vet inte när. Gulp!

Antal nya kulturstassar jag har att packa ner i väskan: 0.

Satsar således alla mina kort på karisma.

Vetifan om jag har någon sådan heller, men SCHHH!

Låt oss låtsas. 

fredag, september 14, 2012

Festlig happening!

På måndag morgon (klockan 09.15) ska jag vara med i Nyhetsmorgon på TV4 och prata barnböcker. Tipsa om favoriter och så, ni vet.

Skriv in i kalendern, ställ alarmet, etc, etc.

torsdag, september 13, 2012

Het som e-bok


Och en annan grej! Nu finns Het som e-bok också. Man kan antingen köpa hela boken, eller de olika novellerna man är nyfiken på var för sig.

Klicka här! Så ser du.

Sista rycket

I morgon stängs omröstningen för årets bästa barn- och ungdomsboksblogg i Forma Books Blog Awards. Har du röstat? Annars klickar du förslagsvis här, scrollar ner, klickar i en liten ruta och lägger en röst på din favorit.

Ett piggt förslag är att du till exempel röstar på Bokunge, som jag är med och driver.

PÖSS!

lördag, september 08, 2012

Hej Kristianstad!

Igår åkte jag tåg i en evighet och kom till Kristianstad. Där pratade jag och Johanna Lindbäck ihop på stadens bokfestival i 45 minuter. (MYCKET ROLIGT! Himla hit att få prata ihop.) Sedan åkte vi tåg i en evighet igen och kom hem.

Sak jag tänkte på under tågresan: Skåne är Sveriges kanske finaste landskap.

Samt: Cirka alla hus i Kristianstad är byggda i gammalt fint rött tegel. Aldrig riktigt tänkt på att rött tegel är så fint? Nu vill jag ha ett rött tegelhus i julklapp. Fix it, tomten.

söndag, september 02, 2012

Slut som artist

Alltså, det är verkligen himla, himla roligt att hålla skrivkurser. På riktigt. Det är det. Men HERREGUD VAD MAN BLIR TRÖTT! Det är typ samma som att skriva högskoleprovet två dagar i rad OCH jobba på café, samtidigt. (Detta är alltså mina referensramar när det kommer till att behöva använda hjärnan mycket OCH behöva stå upp samtidigt. Högskoleprov bakom disken på ett café. Oh, well.)

Läste ni löpet på kvällstidningen igår?

RASA I VIKT GENOM ATT STÅ UPP.

Kompenserar nu helgens förmodade viktras med att äta choklad i soffan och visualisera hur jag snart ska få gå och lägga mig.