torsdag, september 10, 2009

Alla fattar utom jag

Omigod, omigod, omigod, det verkar som att det faktiskt kommer att bli en riktig bok av det där förbannade worddokumentet jag brottats med det senaste året. VEM KUNDE ANA? Idag fick jag omslagsskissen från förlaget på mailen. Jag dog en smula. Delvis för att det var så sjukt snyggt så jag ville lipa, och delvis för att det stod mitt namn på framsidan. Det hade man ju kunnat räkna ut att det skulle göra, tycker man i och för sig. Det gör ju ofta det på böcker. Eller ja, just mitt namn står inte så väldigt ofta på böcker. Men författarens namn brukar ju stå där. Ändå bara: SHIT, KOLLA! MITT NAMN! WOAAAAH! Inte så kvicktänkt, alltid, den där Lisa Bjärbo.

Förresten (det var någon som undrade) så var Säkert! först. Petter var tvåa. Jag är trea. Det är så logiskt, alla fattar utom du är en låtrad från Säkerts Någon gång måste du bli själv, som sedan Petter samplade ellervaddetnuheter i hans Logiskt. Och när vi frågade Annika Norlin om jag fick sno titeln sa hon "Gärna! Då kanske folk äntligen kan fatta att jag inte sjunger det är zoologiskt som de tror nu."

fredag, augusti 14, 2009

Om det här med att göra en svan

Nu har jag skrivit ut första versionen, läst den och skrivit i marginalerna med röd bläck på alla ställen där jag inte är nöjd. Bläcket i den röda pennan tog slut. Innan jag kommit till sista sidan. Det är rätt svårt att göra en svan av en väldigt, väldigt, väldigt ful ankunge, kan man konstatera.

Och när man gjort det kan man återgå till att slita av sig de få hårstrån man har kvar på huvudet.

Men, men, det gäller att försöka hålla modet uppe så man inte råkar avliva sig själv så här inför en helg och allt. Hår är väl ändå rätt överskattat, eller?
Har man inget hår slipper man till exempel besväret med att det hamnar hårstrån överallt.
Och man behöver aldrig få ful utväxt. Eller ens ha en dålig hårdag. Plus! Man blir rik. Det är som bekant sjukt dyrt att gå till frissan. Visst?

torsdag, juli 23, 2009

Version 1.0 - check!

Dra mig baklänges på en liten tallkotte - det gick! DET GICK FAKTISKT!

En första ful version av Det är så logiskt, alla fattar utom du är skriven, sparad, säkerhetskopierad och klar.

Nu ska jag bara göra svan av ankungen också.
Mmm... göra svan.
Kan ju bli, vad heter det nu, kul?

Tonight's the night

Ikväll jävlar!
Ikväll tänker jag skriva färdigt slutscenen och avsluta den förbannade boken om det så ska bli det sista jag gör. Och med "avsluta boken" menar jag "avsluta den första tämligen usla oredigerade versionen".
Men ändå.
Ändå!
Stort är vad det är.

torsdag, april 02, 2009

Håll andan

Med darrande fingrar har jag idag öppnat worddokumentet för första gången sedan jag så grymt och effektivt avskedade mig själv som hemarbetande författare i början av januari. Mycket otäckt. Och då är det är ändå ingenting i jämförelse med vilken skräckupplevelse det kan bli att LÄSA alla de 192 sidorna. Fakta: Är det ens hälften så uselt som jag minns det så måste jag tyvärr avliva mig. Och det, mina vänner, vore ju ändå oerhört tråkigt när man tänker på det.

lördag, januari 03, 2009

Rapport från en muntergök

Sitter och stirrar på skärmen och läser de 324 000 tecken som jag hittills skrivit ner i worddokumentet och vill gråta en smula, för inte ett enda tecken duger längre och jag har fått utslag i mungiporna av färsk ananas och de svider.

En pissig lördag i världshistorien om man vill sammanfatta det hela.
Och det vill man ju tydligen.