måndag, april 05, 2010

Tjuvläsning pågår, del 3


Tjugo minuter försenade står de äntligen på scenen. Och där, bakom gitarren, är han. Smal som en pinne i svarta kläder och slitna läderkängor. Det långa svarta håret skymmer ansiktet på honom, men det spelar ingen roll. Ester vet ändå precis hur han ser ut. De isblå ögonen, de mörka ögonbrynen, gropen i ena kinden när han ler. Det kan hänga hur mycket lång hårdrocksfrisyr framför det där ansiktet som helst. Hon vet ändå. Hon vet att där, på scenen, bakom gitarren, står han som får hela hennes blodomlopp att gå bananas just nu. Adam. Det snurrar i magen på henne när han tittar upp mot publiken. Det där leendet! Oh my god, det är lite av ett under att hon inte kräks rakt ut på sina egna skor.

Egentligen gillar hon inte musiken. Inte så att hon ogillar den heller, men får hon välja så väljer hon ensamma popkillar med gitarrer framför det här hårdrocksgastandet alla dagar i veckan. Men så är det inte för musikens skull hon är här heller. Lite hårdrocksgastande är priset man får betala.

Längst fram ser hon hur publiken hoppar i takt, nävarna uppe i luften. Ester hoppar inte. Hon står lutad mot väggen och tittar på det långa håret där framme. Eller ja, det är ingen idé att förneka det ens: Hon glor. Försöker frysa bilden i huvudet. KLICK. Spara på hårddisken.

I tio inlägg den närmsta månaden kommer jag att publicera tjuvläsning ur min ungdomsbok Det är så logiskt, alla fattar utom du här på bloggen. Det här är tredje inlägget. Du hittar resten genom att klicka på rubriken "Läs alla inlägg om boken" i högerspalten under bilden på boken. Handlingen i boken beskrivs ur två perspektiv, vartannat kapitel är Esters, vartannat är Johans. Boken släpps i slutet av april.

3 kommentarer:

XXX sa...

Å så bra, du skriver så bra...

Sessan sa...

ååå bara längtar efter att få köpa boken när den kommer ut! :O)

veronica sa...

Jag älskar hur du skriver, och den här boken ska köpas "åt lillasyster". Fast jag tänker läsa den först.