onsdag, november 14, 2012

Rapport från ett tornrum

Jag bor på ett pensionat i natt (se bild på huset nedan), och eftersom november inte verkar vara Båstads bästa turistmånad så är jag enda gästen.

"Så du kan få välja rum. Var vill du bo?"

Jag tog tornrummet.

Nu känner jag mig som Anne på Grönkulla.

Oklart egentligen varför, Anne bodde väl inte i något tornrum? Jag antar att det är känslan. Hon skulle ha velat bo i ett tornrum, tro mig. Väldigt poetiskt. Väldigt Anne.

Idag har jag berättat för alla elever jag träffat att jag brukar sätta upp små regler för mig själv när jag ska skriva bok. Typ: Skriv fem sidor, sedan får du se på nya avsnittet av Homeland. Eller kanske snarare: Yo! Slöfock! Skriver du inte fem sidor omedelbart så får du inte så på nya avsnittet av Homeland!!!

Så... elever! Härmed vill jag meddela att "göra tre skolbesök" är ungefär likvärdigt med "skriva fem sidor".

Nu ska jag se på Homeland.

12 kommentarer:

Anonym sa...

men bilden då Lisa!!? BILDEN!!!
:-)
Åsa, Stockholm

Anonym sa...

är tydligen väldigt trög. nedan = längre ner på sidan = annat inlägg.
förlåt. blev bara väldigt väldigt ivrig pga tornrum.
Åsa. igen.

Jenny L sa...

Här låter det mer "uuuufffh stackars mig, råkade visst äta lite mycket kakdeg... så, det är nog bäst jag kurerar mig med lite Honeland"

Anonym sa...

Homeland och inget annat alltså.

Anonym sa...

Anne bodde väl visst i ett tornrum med utsikt över en kyrkogård. Antingen då hon studerade eller då hon undervisade innan hon gifte sig med Gilbert? Minns inte exakt i vilken bok, men då nån gång var det.

Jessica sa...

Jag tror att Anne bodde i ett tornrum i Anne på egen hand, när hon och Gilbert var förlovade men inte hade gift sig än. Ibland (ofta) känns vissa litterära figurer (av typen Anne och Laura) som riktiga bekanta... Ehum.

Karin sa...

Men ja, Anne bor ju i tornrummet i "Anne på egen hand", när hon är rektor i Summerside och väntar på att Gilbert ska bli klar med sina medicinstudier. När hon bor granne med lilla Elizabeth!

(Du måste nog läsa om Anne på Grönkulla, Lisa, det måste det här betyda, inte sant?)

/Anne-fan som läste om böckerna med obruten kärlek senast för något år sedan.

Emelie sa...

Jag ska nog åka till Båstad och bo på pensionat jag med. Vill också bo i tornrum. Fast då får jag väl vänta tills du åkt hem igen...

Josefin sa...

Homeland är en synnerligen bra motivator till alla sorters jobbiga saker. Och just nu är jag i ett flow med jättespännande avsnitt!

Lisa sa...

I knew it! Klart Anne bodde i ett tornrum! Jag måste ha haft det i bakhuvudet någonstans ändå.

Jag läste om första boken för ett tag sedan (och såg tv-serien). Men det var tydligen inte tillräckligt...

Anonym sa...

Haha så brukar jag också sitta, med Homeland som belöning! Jag hoppas att det funkar för dej, för själv har jag tyvärr inte självbehärskningen att vänta. Det är liksom lite FÖR bra!

Anonym sa...

Men guuud vad fint! Vad heter pensionatet? Är mycket peppad på att åka dit och fira 5-årsdag med min sambo om ett par helger. Du borde få någon slags provision.