tisdag, november 20, 2012

På en kobbe i skärgården

Ni vet hur jag sa att jag skulle flytta till Båstad i förra veckan? Glöm det. Nu ska jag flytta till Svartsö i Stockholms skärgård så att mina barn får gå på Svartsö skola. (Och jag får bo i Stockholms skärgård.)

Idag tog jag nämligen bussen till Boda (Värmdö) och sedan båten vidare till Svartsö, och gjorde författarbesök på skolan där. Den är pytteliten, den gamla skolan. Totalt 24 elever, från förskoleklass till nian, åldersblandade grupper. Sju eller åtta eleverna bodde på Svartsö, resten bodde på andra öar runt omkring och åkte båttaxi. När skolan var slut bara: "Klä på er nu!", och så tog barnen på sig flytväst och gick längs med grusvägen till bryggan där de blev upplockade av båten.

Alltså!

Jag kan se rätt så himla många nackdelar med att bo sådär. Rätt så himla många. Men också: DU KÄRE VÄRLD, VAD FINT! Stämningen på skolan - så sjukt bra, jag blev nästan tårögd. Stora högstadieelever sida vid sida med små sexåringar, alla helt avslappnade och snälla. Och det lilla matrummet, där alla barn och vuxna satt samtidigt och åt jättegod hemlagad vegolasagne (gissningsvis för att jag hade hintat om att jag var vegetarian)? Å!

Åkte därifrån med hjärtan i ögonen och ville bosätta mig på närmsta kobbe.

Så himla bra dag.

8 kommentarer:

Alva sa...

Åå är du också vegetarian, Lisa? Vad perfekt du är, alltså!

Magica de Hex sa...

Öar, det är grejer det.

Anonym sa...

ett Bullerbybarn på Slatkråkan.

Anonym sa...

Saltkråkan...

Bea sa...

Det låter helt fantastiskt, såsom du beskriver det! :-)

Jo sa...

Åh så fint!

Anonym sa...

Jag vill bo där och jag vill att Signe ska gå i den där skolan.

But.

It will never happen.

Apu, apu. Apu, apu.

Colombialiv sa...

Men så mysigt!