onsdag, mars 19, 2014

Lund, I love you

Åh, Lund, vad härlig du är, din lilla rackare! Jag är oerhört svag för 1. Skåne, 2. Kullersten, 3. Fina hus (i rödtegel). Så man kan säga att Lund had me at hello för hundra år sen när jag var där för första gången, och det är samma lika fortfarande. Plus att klasserna på skolorna jag besökt (Svaleboskolan och Fäladsgården) har varit +++++ i författarbesöksstatistiken. Och att jag pallrade mig med tåg vidare till Malmö och hälsade på en av mina favoritpersoner här i livet som jag inte sett på fyra år (!!!). Han är kock. Det är väldigt gott att hälsa på en kock vid middagstid. TIPZ! Nu är jag på tåget hem, och det visade sig dessvärre att jag inte kunde skriva bok den här sträckan heller, så jag lyssnar på era låttips och pinnar grejer på pinterest istället. Allt är helt okej just nu.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vackert!!

/Iamtheloveliest

Http://iamtheloveliest.wordpress.com

Freja sa...

Det är evigheter sen jag var i Lund, men jag minns att jag tyckte det var väldigt charmigt!

Colombialiv sa...

Helt orelaterat, men har du sett det här:
http://simplesignup.se/event/41215-seminarium-framgaangsrikt-jaemstaelldhetsarbete-i-gnesta-kommun

Anonym sa...

Åh, vilken gata är det? Ska till Lund i slutet av april, och älskar också gamla hus och kullriga gator :)

Josefine sa...

Det känns som att det är för sent att bli ihop med en kock men en kompis-kock borde ju varenda mänska ha. Ska börja leta nu.

Lisa sa...

Vad coolt, Colombialiv! De är väldigt stolta över sitt jämställdshetsarbete här, med rätta. Verkar himla bra. Och jag är sjukt nöjd över att mina ungar ska gå på den där skolan som tas som exempel hela tiden sen, HIGH FIVE!

Ettstenkast: Jag minns inte nu. Men alla gator ser ut så där. Du kommer hitta det du söker :)

Lisa sa...

Ja, en kompiskock kommer man långt med, Josefine! Kan även rekommendera "barndietist", som kan svara på prick alla frågor man har om barn och mat och säga sånt som "äh, alla barn är så där kräsna. Det gör ingenting om du ger dem pannkakor jämt." lite då och då.

Lisan sa...

ettstenkast: Det där är Stora Fiskaregatan.

Mvh
Fd Lundabo

Anonym sa...

...och Stora Fiskaregatan är den lilla bakgatan som ligger bakom Lilla Fiskaregatan. :-) hälsar en Lundabo