onsdag, mars 12, 2014

Helt pirrigt! Känns det.

Jag har börjat skriva på en ny bok den här veckan. En sån där lång, svår, hittepåbok. Det är lite som att vara nyförälskad, jag kan inte tänka på något annat. (Förutom obviously bagels.) Det är en berättelse som jag gått omkring och vridit och vänt på i huvudet i skitmånga år, men av någon anledning har den liksom inte blivit mer än bara snack förut. Jag vet inte vad det är med den. Den är ovanligt svår.

Men hur som helst.

Det uppenbarade sig plötsligt en vecka i min kalender där jag hade noll (0!) möten inbokade, noll (0!) skolbesök att göra, noll (0!) kokböcker att skriva klart, noll (0!) sjuka barn och inga direkt akuta andra jobbgrejer att ta tag i heller. Så då fick det vara dags, vare sig det kändes svårt eller ej.

Hittills har jag bytt berättarperspektiv två gånger, tempus en gång och struktur tre gånger. Men nu! Nu kanske jag faktiskt är igång på riktigt. Jag är helt svettig och fysiskt utmattad (alltså, på riktigt, jag fattar inte varför själv, men jag blir helt slut som artist av att pressa fram skönlitterär text) när arbetsdagen är slut, men HERRE MIN GET vad roligt det är!

Jag hoppas denna känsla håller i sig för evigt.

(HA! Kul skämt. "Den här känslan" kommer att dö på sidan 35, det vet vi ju alla emedan det är så det funkar, men schhhh! vi pratar inte om det nu, okej? Okej.)

8 kommentarer:

Susanne Hultman sa...

Men då tycker jag att du ska överväga att hoppa över sidan 35. :)

Frida sa...

Så jäkla coolt alltså. Skriva en bok! Du är min idol!

Lisa sa...

Bra idé, Susanne! :)

Och Frida, vad snäll du är! Fast jag har ju inte skrivit den än... jag har bara ropat hej på sidan sju. Det är egentligen inte så jättecoolt när man tänker på det.

Mor Lena sa...

Liiite om handlingen,tack!
Nyfiken till max.

Eelena sa...

När du skrivit dina andra böcker, ungefär hur lång tid har det tagit från första ordet till att du haft boken i handen?

Helena sa...

Åh men Gud...jag har också satt mig ned och börjat, börjat på min. Den första nånsin även om jag producerat många och sen slängt.
Nu jeflar i min lilla låda blir den klar, bra och utgiven. Japp.
Nu har jag ju sagt det här. HÄR! På en redan etablerad författares bloggkommentarer. Ooooaaah!

Anna @sweet life sa...

Åh vad kul det ska bli att läsa den! Lycka lycka lycka till! Den kommer bli grym!

Emelie sa...

Ingen press eller så, men du får gärna skynda på för jsg vill läsa...