måndag, augusti 13, 2012

Skolbesök av en författare?

(Och nu blir det reklaaaaam.)

Jag gissar hejvilt nu, men nog borde det finnas en hel drös med lärare som sitter och planerar framtiden i detta nu, och kanske tänker tankar i stil med: ”Det vore ju kul med ett författarbesök för åttorna den här hösten. Eller kanske till våren? Hmm… undrar vem vi ska fråga?”

ÖDMJUKT TIPS I SÅ FALL: Fråga mig! Jag gör hemskt gärna skolbesök på (främst) högstadiet eller gymnasiet. Vanligtvis handlar det om en lektion, där jag pratar med eleverna om varför jag skriver böcker, hur jag gör när jag skriver böcker, om det är som jag trodde att det skulle vara, och varför jag inte slutar fast det faktiskt är asjobbigt rätt ofta. Och så pratar jag lite om min bild av författare (män med hår på bröstet, som fyllda av inspiration maniskt hackar fram sina alster på skrivmaskin mitt i natten) och om jag själv kan identifiera mig med den bilden (eh, nej.) Och så läser jag högt! Och svarar på frågor! Och är ganska rolig! Och nästan alltid sitter majoriteten av eleverna still och lyssnar tills jag är klar. Faktiskt.

Och så kan jag tänka mig att hålla skrivkurser och skrivarverkstäder också, men då vill jag helst ha lite mer tid på mig. Halvdagar eller heldagar eller en hel vecka eller så.

Det är enklast att gå via Författarcentrums författarförmedling om man vill boka ett besök. Där hittar man också information om vad det kostar (brukar gå efter deras arvodeslista).

Okej? Okej.

(Slut på reklam.)

4 kommentarer:

Hanna-Stina sa...

Åh vad jag skulle vilja boka dig. Men jag är i helt fel bransch.

Vänta lite! sa...

Men JA! Fast nu jobbar jag med små ettor och inte äldre... men annars hade det ju varit guld!

FransyskanH sa...

Nu har här tipsats om dig till en mycket nära svensklärare! Tror du är utmärkt för detta!

sandra sa...

och jag måste nog skolka från jobbet för att komma och lyssna på dig. för du ska komma hit till min lilla bruksort och prata för "våra" åttor. topp!