tisdag, juni 09, 2020

Kära jobbdagbok (51)

Jag har haft "läsa" som främsta arbetsuppgift de senaste dagarna, och flyttat runt mellan olika läsplatser i huset och plöjt manus från skärm. Det känns alltid lite som om jag fuskar (här ligger jag i soffan och läser en bok) och lite som att jag helt omänskligt bara plöjer sidor, som en maskin.

Jag och Johanna tipsar om barn- och ungdomslitteratur i varje nummer av Vi Läser. Det är bara tio tips, och det är bara varannan månad, men vi läser ju hela tiden, och vaskar säkert fram de där tio från ett fyrdubbelt antal lästa titlar eller fler. Jag läser snabbt och slarvigt tills jag fastnar. Glider med ögonen över boksidorna och bläddrar. Rätt ofta blir det inte mer än så. Men det är härligt de gångerna jag upptäcker att jag saktat ner, och läser varje ord, för att jag inte vill missa några.

Idag läser jag skurk-prequelen till Hungerspelen, den nysläppta. Där har President Snow ännu inte blivit ond. Han är arton år, hungrig, fattig, och ska vara mentor åt en flicka från distrikt 12 som blivit framlottad att delta i årets blodiga hungerspel.

Jag saknar Katniss, men jag har börjat läsa noga.

Inga kommentarer: