onsdag, mars 27, 2019

Kära jobbdagbok (40)

När jag kommer till kontoret på morgonen luktar det nygräddade brownies. "Ingen resväska idag? Vad kul!" Det har öppnat kafé i lokalen där jag hyr skrivbordsplats, och Daniel som står i köket är nog den som har bäst koll på mitt flängande hit och dit just nu. När resväskan är med säger han "dags igen?" och jag säger "ja" och han säger "är du borta länge?" och jag säger "tre dagar, åker i eftermiddag" och sen har vi kanske småpratat klart, sen sätter jag mig vid min plats och håller tyst, och ibland får jag provsmaka på dagens mat för att kolla så den blir god.

Det är bra.

Att ha en plats här, att någon märker om jag är borta, att liksom sitta bakom min lilla vägg vid mitt skrivbord och vara en del av något, lite i smyg. Jag längtar aldrig efter att jobba hemma längre, jag längtar efter att jobba här. Att få komma hit, sätta på mig mina brusreducerande lurar, och försöka tänka ut vilka kryddor det blir i dagens lunch, som ett slags dofttest.

"Blir det dragon idag?"

"RÄTT!"

Förra veckan kändes det som Peach Pit på lunchen. Jag satt i en soffa och såg den fyllas på efter hand med person efter person jag känner i Gnesta, sen åt alla, sen gick en efter en, sen jobbade jag vidare.

"Jobbade."

Jag stirrar mycket på skärm nu för tiden.

Det får vara så.

I övriga livet pågår en separation, vi bor växelvis i huset hos barnen, hjulen på resväskan är snart utslitna. Jag har svårt att hålla fokus. Det går inte särskilt bra att vara kreativ. Men jag hyr en kontorsplats, och när jag kommer hit luktar det nygräddade brownies, och ibland när jag suttit här och stirrat på min skärm i tre timmar orkar jag plötsligt koncentrera mig en hel eftermiddag.

Jag försöker tänka att det får duga.

8 kommentarer:

Cecilia sa...

Man får ha pauser i sin kreativitet när annat måste ta plats. Och snart kommer det att kännas så mycket bättre. Är helt säker på det. Kram <3

Anonym sa...

Det duger! Och vad fint att ha en sådan plats när tillvaron är i gungning.

emster sa...

Jobbigt med separation men allt kommer bli bra såklart och hallå hur grymt att kunna naiva dragon på doften?

emster sa...

NAILA. auotokorrekt osv

Anonym sa...

Åh, jag har tittat in här flera dagar i veckan hela året i väntan på nästa uppdatering. Låter fint med din plats där, som ett litet ankare i tillvaron. Jobbigt med skilsmässa, skitjobbigt, men i längden blir det fint <3
/Maria

Anonym sa...

Stor kram till dig mitt i den där röran som livet är ibland! Det kommer att bli bra igen, inte på en gång men kanske fortare än du tror just nu. Kreativiteten kommer tillbaka och du kommer att hitta ytterligare djup och svärta i skrivandet lika väl som glädje.

Emily Rainsford sa...

Tack för att du delar med dig! Och det är bra och okej att ta paus och bara duga.

Fridah sa...

Att ha Peach Pit som arbetsplats är alltid en stor vinst när andra saker känns sämst. Och SÅ GLAD jag blev av att se att du är tillbaka på bloggen! Massa kramar <3