torsdag, november 10, 2016

Tjuvtitt: Ivar träffar en Pteranodon
Den här finns nu! Det är den femte (fristående) boken om Ivar som har ett dinoland där han får träffa olika livs levande reptiler. Den här gången träffar han en flygödla som heter Penny. Andra saker som händer: Pappans anonyma dejt från förra boken har avancerat fram till tröskeln till Ivars rum och fått ett namn. Ivar hamnar i kvicksand. Plus: Penny har en undermålig koja, så Ivar får ta fram sin inre Isabelle McAllister och fixa rummet åt'na. Och så finns det fakta om Pteranodon längst bak! 

Det är Emma Göthner som gör bilderna, och böckerna passar från 3 år, typ. Finns i bokhandlar och på nätet (eller hemma hos mig om man vill köpa en med autograf i!). De tidigare böckerna om Ivar heter "Ivar träffar en Stegosaurus", "Ivar träffar en Tyrannosaurus", "Ivar träffar en Diplodocus" och "Ivar träffar en Triceratops". Och, och! Det finns pussel och pysselbok också.

5 kommentarer:

Emelie sa...

Andra bra saker i vardagen (det gällar att fokusera på dem nu för att slippa ligga under bordet och andas i fyrkant): På frågan vad 4-åringen ville ha till middag så svarade hon (som är paniskt rädd för gröna grejer i mat) att hon ville ha "de där gröna pannkakorna!" Hurra! Vi gjorde våfflor istället, men likväl med grönkål i. Mums! Och tusen tack för tips/recept.

Kajsa sa...

Alltså, vi älskar Ivar-böckerna här hemma. Min son fick precis Pteranodonen i 3 1/2års present och vi har läst den varje dag sedan dess. Ett eget verktygsbälte hamnade dessutom högst upp på önskelistan direkt!

Elinen sa...

Vi älskar Ivar hemma hos oss, både stora och små. Vi önskar oss FLER böcker om Ivar. Helst med en gång. :o) (man kan väll alltid få önska).

Thy sa...

Julklappen är klar då till fyraåringen. Hon gillar Ivar skarpt och vi är mitt i dinovember här hemma.

Unknown sa...

Min dotter älskar dina Ivar-böcker. Just Ivar och Pteranodon köpte hon för egna sparade veckopengar i höstas :-)