torsdag, oktober 20, 2016

Bladen brinner #3 – Nåt slags knöl


Kan en heterosexuell tonårstjej ha en extremt nära och fysisk vänskapsrelation med en heterosexuell tonårskille utan minsta mankemang? Utan att någon blir kär? Utan att någon blir svartsjuk? På riktigt? Bland annat det undrar vi i tredje avsnittet av "Bladen brinner", som finns ute nu. Plus att vi träffat serieproffset Mats Jonsson! Och en av våra favoritförfattare Maja Hjertzell!

Eller ja, jag träffade Mats Jonsson, Johanna träffade Maja Hjertzell. Och jag kan inte tala för Johanna, men jag hade i alla fall micket, micket kul under min intervju. Fatta att Mats langade fram skisser! SKISSER! Åh gud, vad jag älskar skisser. Så pedagogiskt också, för jag har ju fattat det förut, men jag fattar det ännu mer nu, vilken tid det ligger bakom en seriebok? Kanske 1500 bilder (rutor). Så impad av tålamodet.

Om man lyssnar får man förresten även höra mig härma en vildvittra. Once in a lifetime, etc.

Podden finns på iTunes, Acast, Soundcloud, vår sajt och här:


3 kommentarer:

Ylva sa...

Bra fråga! Som tonåring kunde jag inte det, nej. Min bror hade många tjejkompisar som tonåring och nu är han gift med en av dem.

mor Lena sa...

Tycker mig komma ihåg din första fantastiska ungdomsroman när ni pratar om killkompisar. Kan man inte bara vara vänner??

Lisa sa...

Det gick ju sådär i den där ungdomsromanen du tänker på i alla fall, mamma. Men jo, jag hoppas ju att man kan det?