onsdag, januari 07, 2015

Årets första arbetsdag

Jag är rätt förtjust i terminens första arbetsdag, faktiskt. Har till exempel köpt en skitsnygg kalender, och nu får jag sitta och titta i den, fylla i, överblicka, styra upp, tänka till. Städa skrivbordet och liksom… kavla upp ärmarna. Himla trevligt ändå. Och så har jag fått ett så roligt uppdrag i vår. Vid sju tillfällen ska jag besöka särskolan här i Gnesta, och guida eleverna genom skrivandet av en egen text. Samma nio elever varje gång, i vecka efter vecka. Ska bli väldigt roligt att få jobba lite mer långsiktigt och inte bara göra ett kort gästspel i en klass och sedan gå vidare till nästa. Också väldigt kul att det är särskolan. Så till exempel det! Har jag skrivit in i nya jobbkalendern.

Övriga saker som står: Skrivresa till Portugal. Föreläsning på stadsbiblioteket i Stockholm (om vegetarisk mat och barn och kombinationen däremellan). Lämna in första utkastet på ungdomsboken. Skrivhelg i Söderköping. Skolbesöksvecka i Göteborg. Livesändning av pod i Kungälv. Skrivarverkstad för vuxna och unga på Gnesta bibliotek. Skrivverkstad för unga i Kävlinge. Skolbesök i förskoleklasser och högstadieklasser i Borgholm. Samt laga mat till en eventuell uppföljare till kokboken.

Det var väl det? YEAH, 2015, YEAH!

Går ut hårt genom att vabba imorgon.

18 kommentarer:

Emelie sa...

När ska du till Söderköping? Inte för tidigt i vår hoppas jag? Sörping är bäst från slutet av april och framåt. Rekommenderar en glass i källaren på Rådhustorget om du får en liten stund över - om de har hunnit börjat göra sin glass då :-)

Emelie sa...

Ps. Sörping är staden på det lokala tungomålet dvs östgötska :-)

Lisa sa...

Darn, Emelie, jag ska till Sörping redan i februari. Men jag har ändå bara tänkt sitta instängd på hotellet och sörpla i mig after noon tea och skriva bok, så det är lugnt :)

Emelie sa...

Då hoppas jag att det är snö. Och att du bor med utsikt över ån. Det är bra fint det också. :-)

Jenny sa...

Kävlinge! Mina gamla hoods.

Anonym sa...

Åh. Kokboksuppföljare! Hoppas på den! /Helena

Eva sa...

Prioritera framför allt kokboken! Och då gillar jag dina andra böcker också !

Finurliga fröken sa...

Men va mycket roligt du har att se fram emot! Kram

Emelie sa...

Meh, ska du bara träffa kids i Kävlinge, inget "vanligt" författarprat där vi ngt överåriga får komma? Jag har ju peppat för detta i över en månad redan...

Ellen sa...

På vilket datum skrev du in föreläsningen på stadsbiblioteket om veg-mat?

undrar Jag-kommer-gärna_73

Johanna sa...

Å Göteborg! Då kan du väl titta in/ ses på stan för en fika?! :D

Lisa sa...

Ellen: Ja, kom jättegärna! Det är den 19 mars på kvällstid, öppet för alla. Och det är inte bara jag, utan barndietisten Sara Ask också så klart, och hon kan ALLT om ALLT som har med mat och barn att göra, så ypperligt tillfälle att få svar på alla sina frågor :)

Johanna: You bet! Vill jättegärna fika!

Emelie: Hm, jag vet faktiskt inte nu när du säger det. Det ska vara en skrivworkshop, och jag har haft kontakt med barn/ungbibblot. Så jag har bara utgått från att det är enbart för unga. Men det är ju möjligt att det är för alla åldrar? Hoppas!

Frida sa...

Livesändningen från Kungälv, när och var och är den tillgänglig för alla?

Lisa sa...

Frida: 12 mars på bibblan, klockan 17.00 Öppet för alla tror jag!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Kul du+sara kommer till stadsbiblioteket i sthlm!
Missade i dec när ni var i skrapan, pga jobbade.
Skulle vilja köpa boken och få den signerad av er.
Kommer ni sälja boken på biblioteket?
Eller kommer ni till någon bokhandel i sthlm?

//Mvh Nadja

Lisa sa...

Hej Nadja! Vi har ingen inplanerad signeringsdag i någon bokhandel, nej, och jag vet faktiskt inte riktigt hur det är med försäljning av boken på stadsbibblan. Det allra säkraste är kanske att du köper en bok på förhand, som du har med dig dit? Så lovar vi att plita ner en hälsning i den efter föreläsningen. Kul att du vill komma!

Anonym sa...

Tusentack!
Det ska jag göra //hälsn Nadja