tisdag, december 13, 2011

Bara som ett tips, alltså

Du bara: Men ååå, vad ska jag köpa i julklapp till min typ 50-60 år gamla pappa, svärmor, kompis eller faster nu igen, då? Jo, du. Det kan jag ödmjukt och blygsamt tala om för dig! Den här boken tycker jag förslagsvis skulle sitta som en smäck.

Eventuellt är jag väl liiite partisk, men skit i det nu. Det här ÄR faktiskt en perfekt presentbok till någon som är uppväxt på 50-talet och vill återse sina gamla favoritbilderböcker och bli lite härligt nostalgisk.

Eller, ja.

Det är en perfekt presentbok till rätt många andra också, faktiskt. Typ alla som gillar retrosnygga grejer i 50-talsstil, och har läst en bilderbok någon gång.

Man kan provbläddra lite i boken här.

Och vill man ha autograf och hälsning från, säg... författaren? Då mejlar man till mig så får man det.

PÖSS!

11 kommentarer:

Ann Margret sa...

Nostalgi! Vill ha den själv! (Född -49) Fantastiskt att man minns bilder så starkt. Klumpedumpe såg lite otäck ut, tyckte jag då. Måste köpa!

Nicky sa...

Jag har önskat mig alla fyra i julklapp. Till mig själv, en 80-talist som ääälskar böcker.

För det är ju faktiskt så att inte ens som vuxen kan man få för många bilderböcker! Eller vanliga böcker heller. Alla borde ha massvis med böcker.

Lisa sa...

Bar gjort, Nicky! Fast det blir svårt att gå alla fyra i julklapp i år, för det är bara en (den om 50-talet) som finns ännu. Men nästa jul! Då finns alla fyra.

malou sa...

Jag har redan köpt 3 ex. - så det! En till mig och varsin till barnbarn (och deras föräldrar)!

/carina sa...

Åh, så fin! Boken "Historien om någon" brukar jag använda när jag undervisar tyskar i svenska.

Anna Rex sa...

Haha! Way ahead of you. Köpte den till min svärmor i första-advents-present (fråga inte). OMÅTTLIGT uppskattat och omtalat i flera veckor. Kände mig RÄTT nöjd med mig själv då, ska sägas.

Fru B sa...

Tack för tipset! Själv är jag ju född på 50-talet och har två svärdöttrar som "lever" 50-tal.

Äppelträdet sa...

Det hade jag redan kommit på! Den är inslagen till min far. Jag har tänkt ut att han sedan kan underhålla mina tre barn...

Anonym sa...

Har den redan, inslagen i snyggt papper, och SIGNAD av författaren ;-)

Pöss!

(pst! Ska fira hos svärföräldrarna som får den i julklapp. Vi ska dessutom spela retrospl, gissa om det blir en ... RETROjul).

//Gry

Erika sa...

ooh, jag kommer ihåg flera av dom där från min egen barndom! (född -85 så dom måste ha varit mina föräldrars gamla böcker...)

minns att historien om någon var rätt läskig, även efter första gången vi läste den...

Mija sa...

På "min" bokhandel står den här boken uppställd bland barnböckerna. Är det verkligen tanken?!

Mvh Mia