onsdag, november 30, 2011

Bra där, Bollebygd

Ah, Bollebygd! Himla bra ställe. Eller ja, jag såg ju i och för sig bara skolan. Men den var bra! Eller ja, det vet jag i och för sig ingenting alls om. Men så här: De hade en skolbibliotekarie som hette Olle som jag är rätt säker på att eleverna älskar (yej!), ungdomarna var roliga, stämningen i korridoren kändes bra, och det vegetariska alternativet i skolmatsalen var fantastiskt. Hörde ni? FANTASTISKT!

Jag skulle kunna göra en kartläggning snart, över de vegetariska alternativen i skolmatsaler runt om i landet. Den skulle sällan innehålla ordet "fantastiskt", kan jag avslöja. Rätt ofta beror det visserligen på att jag glömt att förvarna i god tid om att jag är vego, och får hålla till godo med att plocka från "salladsbuffén". (Säg hej till lunch bestående av rivna morötter! Och knäckebröd!) Då skyller jag mig mest själv. Men lite beror det också på att det här med att äta NÅGOT annat än kött/fisk NÅGONSIN anses vara heeeelt utflippat i många av landets skolmatsaler.

Förutom i Bollebygd! Där serveras det vegetariska alternativet sida vid sida med det köttiga alternativet, och alla får välja fritt vad de vill äta. Ingen behöver förvarna. Eller leta upp någon himla specialfolielåda i något undanskymt hörn. Eller ens stå ut med den annars obligatoriska "men GUD vad du är jobbig, kan du please äta som folk"-blicken. Och den var god, vegomaten! Dessutom! PRIS SKE LOV!

Två glada tummar upp till Bollebygd, således.

Nu ska jag bara lyckas ta mig hem utan problem också, så kan vi klassa den här dagen som rakt igenom lyckad sedan. Hittills har jag hunnit till Skövde. Där var det kallt.

Hepp!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kom till Globala gymnasiet i Stockholm! Vi har BARA vegetarisk mat, som dessutom till stor del är ekologisk. Så bra och så fantastiskt god.

emmaw sa...

Jag jobbar på en skola i Uddevalla och där får man också välja hur man vill, utan att förvarna. Kom dit vetja! Vi har ett rusktigt fint bibliotek.

Anonym sa...

Har du glömt/ förträngt att veggomaten hade en egen serveringsvagn (av 3) på Katedral? Och att 1/3 av eleverna åt veggo?
Jag tyckte det var rätt bra..
//Ylva

Lisa sa...

Nä, inte glömt Ylva! Det var bra! Fast? Man fick väl inte ta vegomat om man inte anmält sig som helvegetarian? Så minns jag det. Men att man fuskade skitmycket med det, för att vegomaten var godare.

Anonym sa...

Jag har följt din blogg i några år och även läst din förra bok. Vad jag älskade den! Kände igen all ångest man hade som tonåring om att passa in och vara med den man gillar.

Sedan bor jag faktiskt i Bollebygd nuförtiden. Underbar ort. Liten och behändig och trevliga människor. Önskade att jag varit och kollat in dig på skolan. Det är dock massor av år sedan jag gick i nian. Gick ut 1982. Lite skumt eftersom jag känner mig som 25 fortfarande.

Lycka till med nya boken!
//Birgitta

Anonym sa...

alla älskar olle i skolan! :D skönare biblotikare får man leta efter :) ditt författarprat var jätte bra ska du veta oxå! :)
/ elev ur årskurs nio, bollebygd!