torsdag, mars 22, 2018

Bladen brinner #28 & #29

Hallå, världen! Här är de två senaste avsnitten av Bladen brinner for you to klicka play på om du till exempel är en vuxen människa som intresserar dig för böcker i allmänhet och böcker för barn och unga i synnerhet, eller bara tycker att Johanna är rolig. (Det är hon!)

Det första är vårt 8 marsasvsnitt, och det innehåller serietecknaren Ellen Ekman (om att rita kroppar i barnböcker), en skitlång bra lista på feministiska läsupplevelser för unga, och ett reportage från Rosengårdsbibioteket i Malmö. Vad vill tjejerna läsa?



Det andra är dagsfärskt och handlar om böcker på film och tendenser i barnboksutgivningen just nu. Vi pratar med författaren och manusskribenten Peter Arrhenius (som bland annat skrivit manus till senaste LasseMaja-filmen) om hur man överför en bok till vita duken. Dessutom har vi varit på bio och sett David Levithans "Every day" och diskuterar den i studion. Och så djupdyker vi ner i Svenska Barnboksinstitutets statistik över utgivningen, och intervjuar Kajsa Bäckius som är bibliotekarie på SBI! Hon berättar om att det råder en vegotrend i barnboksutgivningen nu, till exempel.

1 kommentar:

skrivo sa...

Hallå, det är ju VI som är roliga ihop!