tisdag, mars 13, 2012
Veckans vego: Färsk tortellini med tomatsås
Jag vet, jag vet, det är inte rocket scinece direkt, det här. En apa kan ju komma på att det går att äta pasta med tomatsås. Men ändå! Det är gott, och kidsen (well, vårt kid) älskar det. Om han fick välja skulle vi äta det här alla dagar i veckan.
DET HÄR BEHÖVER DU
2 pkt färsk fylld pasta. (Jag gillar den med ricotta och basilikafyllning bäst.)
500 gram krossade tomater
1 lök
1 vitlöskklyfta
En skvätt tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
En nypa socker
En skvätt vin
Kryddor, typ oregano, rosmarin, basilika eller vad du nu gillar (helst färska, men torkade funkar också).
En skvätt balsamvinäger
Eventuellt lite pesto eller något annat kul du hittar i kylskåpet
Salt & peppar
SÅ HÄR GÖR DU
1. Fräs hackad lök och vitlök i lite olja.
2. Slå över tomatkross.
3. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, socker, vin, balsamvinäger och den där klicken med pesto om du gillar pestosmak, och låt koka så länge du har tid med. Helst en timme eller mer, men 10 minuter funkar det med.
4. Tillsätt kryddor och koka några minuter till.
5. Koka pastan så som det står på paketet att du ska göra.
6. Smaka av såsen, peppra och salta om det behövs.
7. Ät.
Grejen med tomatsås tycker jag är att man kan pluppa i lite vad som helst som man gillar som man råkar ha hemma i kylskåpet. (Ni vet, på den där hyllan där man har en massa burkar. Där kan det stå pesto, till exempel. Eller chilipasta. Eller liknande. Visst?) Och en annan grej är att såsen blir godare ju längre den får koka. Och ÄNNU godare om man gör den på färska tomater. Som solmognat i min pappas växthus. Men, men. Man kanske inte ska överdriva.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar