måndag, oktober 22, 2018

Kära jobbdagbok (34)

Det är måndagkväll, och jag väntar på ett tåg i Flen. Fiket har stängt. Jag har inte ätit middag. I morse tittade min son imponerat på mig och sa: ”Du börjar verkligen bli gammal, mamma. Du är helt grå här runt ögonen.” Innan idag var jag och tappade mig på blod för att se om jag har brist på något. Kanske järn.

Jag kollar twitter och instagram och facebook och DN och SVD och Expressen och Aftonbladet och läser allt om augustnomineringarna som avslöjades samtidigt som jag satt på SJ Regionaltåg från Västerås. Jag är extremt avundsjuk. Det är inte samma sak som missunnsam. Jag messar Emma (Adbåge) en rad med röda hjärtan och champagneglas som skålar och menar allihop på riktigt och skriver GRATTIS AUGUSTEMMA!!! och får direkt svar från Södra Teatern och nomineringsminglet med lika många hjärtan tillbaka. Jag älskar hennes ”Gropen”. Jag har inte läst alla de andra som är nominerade i barn- och ungdomsklassen, men de jag har läst är skitbra.

Det går uppenbarligen alldeles utmärkt att tycka det, och samtidigt vara extremt avundsjuk.

Min vän Åsa (Anderberg Strollo) har en Augustmugg som hon fick när hon blev nominerad för ”Bryta om” för länge sen. Jag är avundsjuk på den också. Det är inte samma sak som missunnsam det heller, men jag tänker ofta på den ändå, hur det är att dricka kaffe i en Augustmugg, om det känns speciellt fortfarande, flera, flera år senare? Vi brukar skämta om muggen. Jag blev Augustnominerad och all I got was this lousy mugg.

Jag vill ändå tydligen skitgärna ha den.

Eller ja, en likadan.

Det absolut mest intressanta samtalet jag haft med kollegor var en sen diskussion under en bokmässa, när jag pratade om avundsjuka med sju, åtta andra författare, som avslöjade vem de var avundsjuka på i branschen och varför.

Så mycket otippad avund. Så mycket skam i den känslan. Så sjukt befriande att höra andra erkänna att de också gick omkring och bar på den.

Jag kommer väl ångra alla rader i detta inlägg innan tåget ens lämnat perrongen, men jag hade verkligen skitmycket hellre varit på Södra Teatern nu än i väntsalen i Flen!!!

Det luktar urin här.

12 kommentarer:

C sa...

Jag också, med dig! Men vi fick nöja oss med Västerås ... Puss!

Barnboksbloggen sa...

Jag tycker att Inuti huvudet är jag kul absolut var värd en Augustnominering, och jag har även läst på flera bokbloggar och i bibliotekarieforum på Facebook att många andra håller med. Tyvärr blev det inte så denna gång. Av vilken anledning vet vi inte. Men din bok håller i alla fall lika hög klass som de som blev nominerade denna gång. Så det så.

Rosiels sa...

Men åh vad jag älskade din bok Inuti Huvudet är jag kul! Jag fulgrät minst två gånger och jag älskar verkligen Liv och Fredriks relation, den känns så äkta, skör och oförstörbar på en och samma gång. Det finns en mening som är en av de finaste jag har läst nån gång som får mitt föräldrahjärta att svämma över: "Lilla gumman, säger han enkelt och sitter stadigt med armarna runt mig som om han vill hålla ihop mig." (s. 212) för det är ju så det är, han håller ihop henne så att hon slipper.
Tack för din text! Jag ska tipsa om den på mitt bibliotek när vi har boktipskväll i november och tvinga alla mina låntagare att läsa mer ungdomsböcker, för de är bäst!!
Kram

Cecilia K sa...

Vad är det ens för mugg? Har aldrig ens sett. Eller ens hört talas om.

Lisa sa...

Hahaha, Cecilia. Den är så sjukt o-speciell i all sin enkelhet ändå. En vit mugg. Med en svart auguststatyett på. Delades ut till alla nominerade 2007! Sen gick man över till frimärken, har jag hört.

Lisa sa...

Tack snälla Rosiels och Barboksbloggen! <3!!!

Och Cina! Västerås var verkligen inte fy skam det heller, meeeeeen. It aint no Södra teatern ändå. Men det var kul att få hänga med dig.

Cecilia K sa...

Frimärken ... Det är ju ingen som ser dem. Så dåligt byte.

Thérèse Eriksson sa...

Åh guuud, som jag relaterar. Inte augustpriset dårå, det är jag inte i närheten tillräckligt kvalificerad för, men att bara få ett litet, litet pris/stipendium/utmärkelse utan att ha sökt det! Ja, jag har fått stipendier och ja, jag har vunnit tävlingar. Men att nån ba "Shit, det här är så sjukt bra, hon är värd lite bekräftelse" UTAN att jag gjort annat än skrivit eller gjort nåt viktigt.

Gud så jag önskar det.

Katharina sa...

Tack för att du skriver det här! Du är så generös och modig. Heja dig!

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Akan-Kakan sa...

Tråkigt att du inte fick nån augustnominering, men tänk på stackars Theresa Williams som kommenterar här. Hennes problem med stavning kanske har blivit hjälpta den "stora mannen" hon rekommenderar, men grammatik och språkbehandling - ojojoj...

Rebecca sa...

Hej Var och en, mitt namn är fru Rebecca Moses ,, jag bor i USA och livet är värd att bo bekvämt för mig och min familj nu och jag har verkligen aldrig sett godhet visad för mig så mycket i mitt liv som jag är en kämpande mamma med tre barn och jag har gått igenom ett allvarligt problem när min man stött på en hemsk olycka förra veckan och doktorerna säger att han måste genomgå en delikat operation för att han ska kunna gå igen och jag inte kunde ha råd med räkningarna för hans operation så gick jag till banken för ett lån och de slår mig ner med att jag inte har något kreditkort, därifrån kör jag till min far och han kunde inte hjälpa, då när jag bläddrade igenom yahoo svar och jag kom över en lånegivare MR Stephen Wilson, som ger lån till en överkomlig ränta och jag har hört talas om så många bedrägerier på internet men vid denna desperata situation hade jag inget annat val än att ge det ett försök och förvånansvärt var det allt som en dröm fick jag ett lån på $ 70,0 00 USD och jag betalade för min man operation och tack GUD idag han är okej och kan gå och jobbar och belastningen är längre så mycket på mig längre och vi kan mata bra och min familj är lycklig idag och jag sa till mig själv att jag skriker högt till världens underverk av GUD till mig genom denna GUDs fruktansvärda långivare, MR Stephen Wilson, och jag kommer att ge råd till någon i genuint och allvarligt behov av lån för att kontakta den här GUDs fruktiga mannen via ..consumerloanfirm@gmail.com, och jag vill att alla ska be för den här mannen för mig för att han har gjort mycket i min familj och jag ber att gud fortsätter att välsigna dig för det goda du har gjort för min familj. TACKER Rebecca Moses