torsdag, mars 14, 2013

Tävla om Eddie!


Vill du, eller någon till dig närstående liten knodd, kanske vinna ett exemplar av min senaste bilderbok "Eddie får en lillebror"? Då tycker jag du ska passa på nu, för jag har fått 10 böcker av förlaget som jag tänkte lotta ut. Det du behöver göra för att vara med i tävlingen är att skriva en enkel haiku om syskonskap i kommentarsfältet. Nä, SKOJA! Du behöver inte skriva en haiku. Men skriv något om syskon! Och vill du inte kommentera går det bra att mejla till onekligenblogg@yahoo.se också.

Du har till och med klockan 23.59 den 21 mars på dig, sedan väljer jag tio vinnare.

Må bästa haikuförfattare bloggläsare vinna!


TÄVLINGEN AVSLUTAD!

41 kommentarer:

S.W sa...

Då vi just nu väntar på lillebror som ska komma i maj skulle det vara toppen med just den här boken!

Fransyskan sa...

Jag vet en nybliven storebror som har lite svårt att acceptera att lillebror är här för att stanna - han skulle absolut uppskatta boken!

30-nånting sa...

Mina barn är ungefär lika gamla som dina och det här med syskon är ju både fantastiskt och skitjobbigt. Dessutom är båda riktiga bokslukare. Men framför allt är det min födelsedag i dag och jag har ingen present fått så en härlig barnbok skulle göra min dag!

The Marie sa...

Jag har hatälskat att vara syskon. Nu när jag har egna barn så ser jag hur viktigt det är - man har någon som är så nära så nära som tål det mesta och finns där på ett självklart sätt. Det är ingen självklarhet att man älskar sina syskon, men som förälder så försöker jag stötta så att de åtminstone tolererar varandra ;-).

Garderobenmin sa...

Konversation mellan mig och 2 1/2 årigt Kiddo. -vad vill du helst att bebisen ska vara då? En lillebror eller syster?
-Bror, det måste vara en bror....eehh har lillebror också en snippa?
-Nä då blir det ju snopp
-uääk, men fy!

Kära Syster sa...

Åh, den här boken skulle jag vilja ge min kompis Walter. Han är tre år och har nyss fått en lillebror.

/Anna

Linda sa...

Jag skulle jättegärna vilja ge denna till min brorsdotter Freja som precis har blivit storasyster och inte alltid tycker att det är så himla kul...

Sanna sa...

Vill gärna vara med i utlottning. Spontant kom jag att tänka på syskonanekdoten när min arga lillasyster var så arg på mig att hon snöt sig i min tröja. Vi var kanske fyra och sex år gamla. Vad jag själv hade gjort minns jag faktiskt inte men sannolikt hade jag förtjänat det.. :) Vi hade mycket kul ihop som små men blev en hel del ret också!
Blir spännande att se hur mina egna barn, en på tre år och en halvåring, ska komma överens och utveckla sin relation.

GN sa...

Haiku säger du?

Kaos-
Trampa på legobiten
Ungarna skrattar

:-)

Frågade vår äldsta (han ska bli 4 snart) om han skulle vilja ha ett syskon till. Han svarade "Vi kan inte ha hundra bebisar. Jag ska bli galen då"

lis (louisehedlund@live.se) sa...

min syster är på andra sidan jorden. det borde vara kriminellt. små syskon ska hålla sig i närheten så man kan vaka över dem.

Victoria sa...

Jag skulle vilja vinna boken för att donera till kyrkans barngrupp här i Florida. Det är många av barnen där som fått småsyskon och de skulle säkert tycka den här boken var superbra!

Markus Htz sa...

Sovande
väckarpruttan –
bitmärken i stjärtskinken

dundermei sa...

Tänk om jag bara fick bestämma att min unge skulle få syskon! Precis om jag fick en bror efter en himla massa väntan. Men när skilsmässa och ja, livet... kommer emellan så kanske det inte blir så enkelt. Då får vi läsa om syskon istället! Och drömma lite så länge.

Ana sa...

Åh, underbart!! Vi har en relativt nybliven storasyster och en relativt nybliven lillebror här hemma och jag tycker att det är så skönt att veta att de har varandra. De har någon att dela sina upplevelser med och någon, när de blir större, att minnas tillbaka med. Jag är jätteglad att vi har haft sån tur att vi har fått två barn som har möjligheten att få ha varandra! ( även om de verkligen inte alltid ( läs; väldigt sällan) kommer överens... Men det gör de väl någon gång lite senare, när de blir lite äldre, eller? Det hoppas jag iallafall, *kniper hårt om både tummar och tår och önskar innerligt*)

Unknown sa...

liten kille stor
bäbis i mammas mage
lämna tillbaka?

Min syster väntar sitt andra barn och är på jakt efter liknande bok. Skulle vara roligt att överaska henne med en!

Bonita sa...

Jag skulle vilja lägga in en bild på mina fantastiska syskonbarn. En bild där storebror L 6 år ömt håller om lillasyster M 2 år. Fast eftersom jag gissar det inte går så kan jag ju berätta om den gången mamma J skulle ge lillasyster M snutten för att hon var trött och brukar vilja ha den, men den här gången istället sa ifrån, kastade snutten i golvet och sa "Jag vill inte ha snutten. Jag vill bara ha L!!" och där finns det också en fin bild jag vill lägga in där M sitter i Ls knä från det tillfället.
Kärlek mellan syskon som gillar böcker.

Therese sa...

Mina barn är fem och två år. De är i luven på varandra jämnt känns det som. Förutom de tillfällen som mamma är arg på något av barnen. För då tröstar de varandra. Hur gulligt som helst och min ilska blåser bort!

Anonym sa...

jag försökte skriva en dikt omsyskonkärlek som växlar med syskonbråk men kom av mig för att sambon bara tjatar om grävmaskiner han hittar på blocket..

Anonym sa...

När min 2-åring i helgen satte sig i vagnen med bara blöja och toppluva kl 05:30 och med bestämd min beordrade att vi skulle "gå och köpa syster nuuuuu", då önskade jag att jag hade haft din bok som tröst. För syskon kommer ju dessvärre inte alltid på beställning. /buggar med signatur från telefonen

Situationsdiktaren sa...

Aj! skriker syrran
inte så hårt, min fläta.
Älskar dig också.

Ewa sa...

Syskon är fantastiska! Jag har tre systrar och om det inte vore för att man ska vara gravid, föda, amma och byta blöjor i en halv evighet per barn hade jag skaffat hur många som helst för syskon är nog det bästa man kan ge sina barn.

Anonym sa...

Har ett syskon i magen om det hade blivit en lillebror skulle det blivit en Eddie. Nu går vi och klurar på tjej namn istället.

Skulle väldigt gärna vilja ha en liten bok om Eddie att läsa för storasyster.

/Jennie

Vitnos sa...

Jag skulle gärna vinna boken till mitt kusinbarn och tillika gudson. Han blev storebror här i februari och jag tror att en bok skulle kunna få till ett samtal mellan mig och honom. Mvh Elin

Emma sa...

Min stora kille är ungefär lika gammal som Rufus, igenkänningen är total i din blogg...Lillasyster är lite yngre än Svante, 1,5 år, men båda är riktiga bokslukare och skulle troligtvis slåss om boken om vi vann den.

Nusse sa...

Min äldsta, Sixten, har precis fått en lillebror som heter Svante. Han skulle tycka det var jättespännande med din bok, det är jag säker på! (Och jag också...) /Ida

Therese sa...

Min mamma pratar fortfarande om chocken hon fick när min lillasyster kröp på golvet med en förskärare i handen som jag, 3-årig storasyster, hade lyckats fiska upp ur en kökslåda och gett henne. Jag önskar jag kom ihåg varför jag gjorde det, om jag var svartsjuk och förstod att hon kunde skada sig eller om det bara var en slump att jag tog kniven. Vi klarade oss oskadda båda två och även om vi bråkat många gånger under de senaste 31 åren så är det skönt att ha syskon att luta sig mot.

Lisa sa...

Min kompis ska få sitt andra barn i juni och jag vet att hon och treåringen skulle uppskatta Eddie.
Själv är jag typiskt mellanbarn, med en upphöjd storebror och en bortskämd lillasyster. Båda är finfina ändå.

Anonym sa...

Åh jsg vill vinna! Har ju en nyfsat ny liten lillebror här hemma så det skulle passa perfekt.

Något om syskon? Jag tycker att det är himla bra, och tack vara makens fina relation med sina syskon så har mina barn fått jämnåriga, fantastiska kusiner som E ofta frågar efter om vi ska träffa.

mamma m sa...

Jag har en ettåring tjej som är glad och en treåring som är lite tvär. Båda gillar att sitta i knät och lyssna på sagor. Storebror sa häromdagen att lillasyster "förstör hans liv" när vi läser och hon inte kan sitta stilla. Så vi kanske kan läsa om Eddie efter att hon somnat, tänkte jag. Så att hans liv inte förstörs.

Lo sa...

Yngsta dottern vid middagsbordet ikväll, med bekymrad blick på sin storasyster: "tur att ni fick mig, annars hade ni inte haft någon som var enkel".

Mia sa...

Att ha fyra småsyskon är urjobbigt när man är tonåring, men fantastiskt nä rman är vuxen! Det vet jag av erfarenhet. Att ha två barn (som är syskon, duh) är också fantastiskt, att se hur de växer upp och formas av varandra.

Unknown sa...

Min son Finn har än så länge bara två kattsyskon (som han klappbankar på medan han kärleksfullt vrålar dem i örat) men inom något år hoppas vi på att det även kommer människosyskon. Vet att han kommer att bli världens goaste gladaste storebror (han är faktiskt döpt efter en bikaraktär i en fantasyserie jag älskar som är litteraturens finaste bror). När den dagen kommer skulle jag vilja läsa Eddie får en lillebror för honom.
Massa kärlek!
Momo

Hanna sa...

Min äldsta som bara är fem år var till tandläkaren här om dagen. Hon deklarerade stolt att "jag är storasyster, jag är äldst". Då frågade tandläkaren hur många småsyskon hon har? "Äh, jag har bara tre stycken"

Bara tre ja.

Mvh sliten fyra-småbarnsmorsa

Alivia sa...

Vår dotter vet ännu inte att hon ska få ett syskon. I oktober om allt går vägen. Men hon har pratat mkt om det, "snääääälla mamma och pappa kan ni inte göra ett syskon", sedan hennes bästis fick ett syskon förra april Och jag har tänkt att hon ska bli väldigt glad när hon väl får veta.

Härom dagen när hon var väldigt arg och tyckte att alla i hela världen var dumma, frågade jag försynt vad hon skulle tycka om ett syskon om hon fick ett.
Hennes svar?

"Jag skulle hoppa på det. Knöla ihop och det och slänga det i papperskorgen".

Så att...En bok om Eddie och hans brorsa vore en stor hjälp på vägen.

(och eftersom ingen vet att vi väntar barn använder jag ett alias. Skulle förstås röja min rätta identitet om jag vann)

Anonym sa...

Lilla s fick ett syskon i november. Han går kort och gott under namnet: bebis. Får s bestämma skulle han inte få äta särskilt ofta och helst ligga kvar ute i vagnen och skrika. Men när han ler mot lilla s kan inte ens lilla s hålla sig från att le tillbaka, och när hans lilla hand famlar efter lilla s hand då finns den allt där.

För övrigt älskade vi alla tre Eddie och julen. Speciellt mamman.

/ Josefin

Vevve sa...

Vår Charlie 1 1/2 år har två äldre syskon som är 7 respektive 11 år. De brukar säga att "Charlie är livets krydda"! Väldigt fint tycker jag eftersom att deras goa Charlie varvar kramar med en bandyklubba i huvet på dem när de leker tillsammans. Det är SyskonKärlek det!
/Veronica

Anonym sa...

Storebrors favoritsysselsättning just nu?! Putta lillebror (som nyss lärt sig sitta) så att han ramlar omkull. Eh, lite tjatigt om du frågar mig... Kanske kan Eddie få honom på andra tankar?

Kram Pernilla

Anonym sa...

Boken verkar toppen! Har suttit timme ut och timme in de senaste 4 dagarna och läst biblo-böcker med en feber-varm liten kropp i famnen.

Det enda jag kommer på att skriva om syskon är att jag väldigt gärna skulle vilja ge min dotter ett syskon. Och såklart få ett till barn själv också. Men min man tycker att vi har fullt upp med ett barn. Blir lite ledsen när jag tänker på det.

Kram

Astrid sa...

Min älskade lillstinta blir storasyster (hon kommer förmodligen bli världens bästa!) vilken dag som helst. Hon hänger inte riktigt med på vad som ska hända än, kanske inte så lätt när man blott är 2 år gammal. En bok om Eddie hade varit en väldigt fin present till henne nu!

Och så en syskonhaiku:

Syster när som helst
Eddie kan nog förklara
syskonkärleken

Emilie sa...

Jag tror att syskon kan komma från vilken annan familj som helst. Själv är jag äldst i en syskonskara på fem barn - med ett sjätte påväg. Jag vet inte hur det är att ha ett syskon äldre än mig själv. Men jag vet hur det är att ha en lillebror och lillasyster, och sedan bud 18 års ålder resp. 20 års ålder få två små tomtar till. Mina syskon är mina små hjältar och snart kommer lillfis nummer 6!

Emilie.kindvall@hotmail.com

Lisa sa...

Såd-r! Nu är tävlingen avslutad, och här hittar ni vinnarna: http://onekligen.blogspot.se/2013/03/ni-vann-en-bok.html