onsdag, januari 10, 2018

Medan jag lekerJag startade ett matinstagramkonto –> @meravego.se 

Det gjorde jag enbart grundat på avundsjuka (alla andra får ta så fina matfoton hela tiden!) och lust (jag tycker det verkar kul att laga mat och ta kort på den!). Mina två främsta drivkrafter här i livet, alltså.

Det är ju väldigt kul med instagram på så vis att det funkar lite som en lekplats för hobbyfotografer. Jag hade till exempel inte velat eller kunnat ta på mig att fota mat (eller fota whatever) för en bok eller så, för jag kan verkligen inte tillräckligt om ljussättning eller redigering av bilder eller utrustning eller vad som helst för att det ska bli proffsbra. Men på instragram känner jag inga krav på proffsbra. Så där kan jag leka fritt. Det blir bra ibland och fult ibland, och kanske får någon vegetariska middagstips på köpet under tiden jag leker.

Har alltid tyckt att foto har varit kul på nivån: Läste det som tillval på gymnasiet, hade egen mörkerrumsutrustning som jag slabbade med i bastun hemma när jag var tjugo, har ägt systemkameror och använt dem. Men sen instagram kom har det liksom blivit en daglig grej jag håller på med på ett helt annat sätt än innan. Jag har inte ens tänkt på det själv? Men jag glömde mitt kamerabatteri på Öland nu, och har inte kunnat använda min storkamera på fyra dagar, och varenda en av de fyra dagarna har det varit ett problem.

Fräckt, ändå.

3 kommentarer:

Sandra sa...

Du tar så väldigt fina bilder! Menar du att du använder systemkameran till instagram? Har också funderat på att göra det, men tycker det är omständigt att lägga över bilden från kameran till instagram. Hur gör du?

Sandra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lisa sa...

Tack, Sandra! Njaä, de flesta av bilderna på alla instagramkonton jag har är tagna med mobilen just av den anledningen du nämner. Men det händer rätt ofta att jag också tar bilder med systemkameran, redigerar dem på datorn, mejlar dem till mig själv och postar dem på instagram sen. Omständigt, JA! Men det blir ju sjukt mycket bättre bilder, så det är det värt ibland.