tisdag, november 03, 2020

Kära jobbdagbok (57)

Jag fick ett mess från min high school sweetheart om att hans dotter läser Viggo nu och började skriva lite fram och tillbaka om läsvanor hos sjuåringar vs läsvanor hos äldre barn. Hans fru samlar in sina tonåringars telefoner på kvällarna och ger dem två alternativ. "Läs eller sov." Jag tvingar alla som äter middag hos mig på vardagarna att sitta kvar vid middagsbordet efter de ätit upp och läsa i en kvart i valfri bok som vi har liggandes i köket. 

Det är inte populärt. 

Hörde en bokhandlare säga häromdagen att de hela tiden håller på att vela kring om de ska fortsätta ta in ungdomsböcker i sortimentet och försöka sälja dem, eller om de ska ge upp den ålderskategorin helt. "Vi har några få bokslukare som kommer hit, men de hoppar direkt från 11-årsböcker till vuxenböcker, utan att passera ungdomshyllan." Har också hört rapporter om tonåringar som numera fortsätter att välja böcker för yngre åldrar, för att det är det de klarar av att läsa. Att det är en tendens som syns allt mer på bibliotek. 

Jag suckar när jag tänker på ungdomsboken. Det finns så många bra. De hittar så sällan fram. Tänk om den dör? Jag vill verkligen inte att den ska dö. Jag vill att det ska fortsätta finnas ett skitstort utbud av olika svinbra böcker jag kan tvinga mina söner att läsa efter middagen tills de är så bra på att läsa att motståndet helt försvunnit, och de kan läsa vilka texter som helst och fatta saker som står mellan raderna i en berättelse och få bilder i huvudet av en text och hitta sig själva i en bok.

Ja, och så vill jag gärna fortsatt ha ett jobb.

18 kommentarer:

Frida sa...

Jag köper böcker till mina 13-åringar, och varje kväll går jag in i deras rum och så har vi lässtund (läser i varsin bok). De älskar det inte, men protesterar inte nämnvärt heller. Och så slukar jag alla ungdomsböcker själv, för att jag älskar ungdomsböcker.

Barnbibliotekarie sa...

En annan sak som gör att ungdomar undviker ungdomsböcker är att de är förtvivlat trötta på att alltför många ungdomsböcker handlar om folk som mår dåligt/har det jobbigt. Gillar man inte fantasy/SF är det ofta svårt att hitta något. Så då hänger man kvar i mellanåldersböckerna, går direkt på vuxen eller struntar i alltihop.

Anonym sa...

I det här perspektivet förstår jag lite bättre varför biblotikarien såg så oerhört exalterad ut (men sa ingenting) när min 15-åring kastade sig in på biblioteket för att låna Lord of the ring (på engelska) i sista stund innan de stängde.

Så oerhört deprimerande att läsandet inte är en naturlig del av livet. Vilken fattigdom! Vilken förlust!

/Eva

Linda sa...

Åh jag älskar ungdomsböcker! Helt klart värda att lyftas mer, i synnerhet eftersom de innehållsmässigt består av lika bra eller bättre historier än vuxenböcker men känns såå mycket mer genomarbetade? Jag tror att det är mitt rikliga ungdomsboksläsande som har lett till att jag blir alltmer irriterad på vuxenböcker på 400s och uppåt och återkommande tänker på hur de hade kunnat banta texten rejält för att göra den bättre, ja, mer som en ungdomsbok. Snälla fortsätt skriva böcker för ungdomar/unga vuxna Lisa ♡! Jag har redan läst om flera av dina! (Och jag tar gärna emot fler tips på ungdomsböcker du gillar på IG - jag skärmdumpar och sparar alla dina ungdomsboktips i min måste-läsa-lista :)

Camillas klass sa...

Extremt tråkigt om det är så. Mina gymnasieelever behöver de där ungdomsböckerna. Klassiker är egentligen för svåra och vuxenböcker i vilken genre undrar jag. De flesta är för svåra.

Att vara lärare i svenska är en uppförsbacke i motvind på vintern med slitna däck. Det går men det är inte direkt lätt.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}

Anders Maria sa...

Lite över ett år trodde jag att mitt äktenskap var över efter en enorm kamp med min fru, hon tittade på mig i ögonen och sa att det var över mellan oss, jag var deprimerad i mer än en månad jag kunde inte göra någonting, jag kunde inte gå till mitt arbete heller. min fru flyttade och hängde med en annan man i en närliggande stad, jag bad om ursäkt och pratade förnuftigt in i henne men hon lyssnade inte på mig längre. Jag älskar henne så mycket och vi hade två vackra barn tillsammans, jag vill ha henne tillbaka men jag visste inte hur möjligt det kommer att bli. Jag fortsätter att söka överallt och letar efter äktenskapsråd och rådgivning för att vinna tillbaka hennes kärlek. Jag har spenderat så mycket pengar på spell-casters att de alla misslyckades med mig tills nyligen, en vän till mig som heter Maria från USA, introducerade mig till en riktig magisk kärleksformulär Oduduwa från afrikansk nation. Jag har också läst bra kommentarer på bloggar om Oduduwas stormakter för att återställa kärlek och förtroende för äktenskap, få tillbaka förlorad kärlek och sluta skiljas. Jag skickar ett e-postmeddelande till Oduduwa för hjälp med att få tillbaka min fru hem. Mitt tack kommer till Oduduwa Love förtrollare och han är en andlig läkare för att han gav mig de verktyg och hjälp jag behövde för att rädda mitt äktenskap. Två dagar senare efter stavningslunch ringde min fru mig på telefon för att be om ursäkt, hon kom tillbaka precis som Oduduwa sa det. Idag själv och hustru, vi är glada i kärlek mer än någonsin tidigare, vi är tillbaka tillsammans som lycklig familj.
Vilken underbar upplevelse att dela kärleken med min själsfrände. Oduduwa är den som möjliggjorde detta med sin magiska kärleksförtrollning som kan utföra följande magiska trollformlerläkning och återställning; ...
https://www.youtube.com/channel/UCgdyInfUQi_9sj_VXQ2am8w?view_as=subscriber
* Love Spells Win-Back Ex-älskare
- Tända ljus Kärlekstavning för att få tillbaka ex-make / retur-ex-fru
- Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
- Fredskärlek för att få tillbaka förtroende för ditt förhållande
- Stava krafter om du vill föda ditt eget barn
- Vit trollformel för att stoppa skilsmässa / separationsförtrollning.
- röda ljusstavar stavar för att betala tillbaka pengar som någon äger dig
- Goog-luck stava charm.
- stava för att snabbt få jobb på jobbet.
- Examination framgång Stava.
- Traditionella örter och rötter för att bota cancersjukdomar och bota HIV / AIDS
Dr.oduduwa personlig en på en kommunikationskanal via; (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

Satta King | Sattaking sa...

Hey !! Amazing post. Thank you for sharing such a informative post. I read this article. I appreciate your work. satta king has turned into a real brand to win more cash in only a brief span. Subsequently, individuals are so inquisitive to think about the procedure of the game. Here we have brought a few procedures that will help you in understanding the best approach to gain cash by the sattaking. Also find the fastest satta king result & chart online at Online Sattaking

Sattaking Records sa...

Very nice information, it is valuable and useful to so many people. Thanks for sharing this topic.

Considerable Guidelines to be able to Acquire Black Satta King game Effortlessly! Significant Tips and Tricks to Win Satta King Game Easily!

Get Satta All Results:-

Satta King
Satta King
Satta King
Satta King
Satta King

Guru Satta King sa...

It's great to be here with everyone, I have a lot of knowledge from what you share, to say thanks, the information and knowledge here helps me a lot.

Read More:-

Satta king

Sattaking

Sattaking

Anna Erickson sa...

Love voodoo stavning måste aktiveras ikväll.
förseningen är farlig och vi måste offra till gudar ikväll.
du måste skicka pengarna för att köpa alla nödvändiga kärleksstavningsmaterial redo idag.

försök att skicka pengarna nu för att hålla dig i tid.

gudar vara med dig.,

shastriji143 sa...

I things and information online that you may not have heard before online.Hello there, I discovered your website via Google
even as looking for a similar matter, your website got here up, it seems to be great. bhai aapke liye hai. lagao or jeeto.
I have bookmarked it in my google bookmarks.satta king game is drawing and guisses based mostly game, however currently
it's categorized in best, and satta king desawar is currently terribly renowned and largely taking part in game across the globe individuals ar crazy regarding this game.
But currently the foremost necessary factor is that this game is failed to follow the law and rule regulation that to follow the protocols and rule.
Now currently individuals want to rely on it, if the sport does not follow the protocols they need not play the sports however individuals are still taking part in the game,
they play the games on the QT individuals have reply on it to stop taking part in this type of games, always aid work and facilitated people that would like facilitated,
do something for your nation do forever sensible thing and be forever happy.satta kingThank you for visiting Our Website sattaking,Most probably as being our guest from Google search.Maybe you are visting here to get to know about gali satta number today.
to know gali disawar ka satta number please visting your homepage of website and scroll down . You will see boxed types information which is display satta number of respective game. There you will also see number of today yesterday satta number of such as gali disawar, new mumbai, disawar gold and lots of game you have bet on the game.
If you play your own gali disawar satta game and want us to put your own board on your website.satta kingPlease contact us on displayed number which you will find in footer section of website.
Apna game dalwane k liye hamse contact kre on google pay,phonepe, paytm jaise aap chahe pehle payment karen. aapka board instant site pr update kr diya jayega jaisi hi aapka payment done hota hai
We welcome you with open arms and very delighted to have you our website.satta kingPlease bookmark our website and stay tuned and updated to know.
you may have understood the process to play disawar satta gali game and heard about fix leak jodi disawar gali from your friends, relatives. Actaully people prefers disawar gali games as It is very popular in Indian subcontinent. and is considered illegal.
by having attached with our website .satta kingYou will find magnificient content regarding all the games.satta king We have stupendous information of satta results and gali disawar charts as the are open for public and updated.

Anders Maria sa...

Jag gifte mig med min fru för 15 år sedan, hon fick en pojke åt mig efter några månader. Vi bodde lyckligt tillsammans som en familj, men hon hade aldrig gillat mitt jobbs natur,
hon klagar alltid på att jag inte tillbringar mycket tid med henne och hon vill att jag ska sluta jobbet.
Jag sa till henne att jag snart kommer att gå i pension, jag ber henne att klara mig just nu och hon instämde med mig.
Så en dag gav jag ett uppdrag att åka till Pakistan för 4 månaders jobb, jag berättade för henne om det hon accepterade på ett villkor att jag måste komma hem för att besöka 3 dagar efter tre veckor. Detta var vårt avtal innan jag åkte till mitt uppdrag, så efter två veckor ringde min son till mig på telefon och han ledsen pappa snälla skynda tillbaka hem, mamma ser en annan man, kommer hem varje kväll för att tillbringa tiden, jag tror mamma fuskar på dig. Jag var så orolig och jag rusade hemma just den dagen bara för att hitta min fru
med en annan man som har en kärleksaffär med en annan man. Jag var så arg och ledsen i chock i två dagar vilket ledde mig till sjukdom. Hon kom till mig och sa att hon ville skilja sig från mig, jag trodde aldrig att min underbara fru skulle sluta med mig så plötsligt. Hon visste att det var min son som berättade om det. När hon tog min son till skolan nästa dag ringde hon till min son Bastard i hans vänner och alla hans vänner kallade honom Bastard från den dagen och min son grät alltid hem och sa till mig att han vill sluta skolan igen, och han sa att han inte vill träffa sin mamma längre
Jag måste tigga honom så att han kan fortsätta med sina studier. Jag hör av honom via e-post då och då, de senaste tre åren har jag nu inte riktat blicken mot honom på grund av mitt jobb. Jag älskade fortfarande min fru och jag vill att hon ska älska och ta hand om vår son, jag vill inte att min son ska skiljas från sin mor. så jag kontaktade Dr.Oduduwa Love spell Caster för att hjälpa mig med en magisk kärleksformulering för att få min fru att återvända till sina normala sinnen och att älska mig och vår son som en lycklig familj, idag lever vi alla tillsammans i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag rekommenderar den här stora mannen Oduduwa att lösa alla dina relationsproblem inom två dagar, din familj kommer att återförenas lycklig igen. kontakta Oduduwa för hjälp via sin e-post:
dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

asda services sa...

Programmed ATMS
Do you know that you can hack any ATM machine !!!
We have specially programmed ATMs that can be used to withdraw money at ATMs or pictures, shops and points of sale. We sell these cards to all our customers and interested buyers all over the world, the cards have a withdrawal limit every week.
Getting rich and living the rich and famous lifestyle is a dream of many people. And while most people go to work or look for other ethical methods to make money on ATM-programmed cards.
The programmed ATMs withdraw money from each ATM but have a withdrawal limit every week, only your PIN code is in it, it is a high-tech card system. The PROGRAMMED ATM card works on all card-based ATMs, anywhere in the world.

Email: atmservices44@aol.com

Email: hacklords.investors@gmail.com

jadu manter sa...

we know every buddy want to know how to win satta king up games online there are lots of website but you can check this one

jadu manter sa...

lets play online satta king number game on this page in india you can check also some good satta number please do visit

Satta king sa...

Get all quary of related
Satta king
sattaking satta king up satta king result satta result satta king chart satta chart satta king online gali satta satta live result
Satta king up


Sattaking

Satta King India sa...

Glad to visit the Satta King online game website. If you have a good player then can play any game you will win, but here in Satta world just a luck that make you a winner or millioner. Here are many best option, just visit on below link to play satta King:


Satta King

सट्टा किंग

all india satta king

india satta king

sattaking india

sattaking

gali satta


These are some services we offer at Satta King India, Checkout now.