fredag, juni 08, 2018

Inuti huvudet är jag kul

Nu är den här släppt och går att köpa på nätet och i fysiska bokhandlar, och inför det faktumet känner jag: YEAH!

Jag tycker att den passar sådana som fyllt 13, och kanske är 15 eller 19 eller 28 eller 64 år gamla. Den handlar om 17-åriga Liv, som är extremt blyg. I början av boken står hon och väntar på bussen inför sin första skoldag på sin nya gymnasieskola. Hennes pappa har fått för sig att de ska flytta från Stockholm till ett renoveringsruckel i Småland, och runt omkring Liv där hon står på busshållplatsen nu finns skog och skog och bara skog. Kommer bussen ens se henne, och hinna stanna? Ska hon någonsin våga titta upp och säga hej till de nya klasskompisarna? Och tänker pappa komma med något bättre levnadsråd än "tänk att du är Beyoncé!" snart, eller?

KÄMPA, LIV!

Här kan ni läsa mer om boken hos förlaget. Den finns som pappersbok, e-bok och (väldigt snart) som ljudbok, och jag hoppas att den hittar till läsare som gillar den. Och om du är lärare och vill jobba med boken i din klass? Då kan du klicka här för att komma åt en pdf med inspiration (diskussionsfrågor, skrivövningar etc) som jag satt ihop.

4 kommentarer:

Elvira sa...

Hipp hurra så kul så kul så kul är så pepp!!!

Ulrika sa...

SÅ bra titel och ÅH vad jag är pepp på den! grattis till släppet!

Sökaren sa...

Åh denna baksidestext fick mig att börja läsa genast. Och jag gillade verkligen boken. Tänk om den hade funnits när jag var sjutton (nu 32). Tack för denna bok!

Lisa sa...

Jihoooo, gud vad kul! Alla. Men kanske särskilt Sökaren, vad fint! Tack!