torsdag, juni 07, 2018

Kära jobbdagbok (19)


Liten lista över saker jag gjort idag:

– Varit på Storytel och gjort sista, sista korrinläsningen av ljudboken. Skrattade särskilt åt att jag fick läsa om en mening för att min mage hade kurrat för högt under första vändan. Så går det när man har studiotid strax innan lunch! Med vänlig hälsning, hungrig person. Fick feedbacken att jag var exceptionellt bra på att lyckas läsa långa, vindlande meningar utan att staka mig. Well. Så illa tvungen när jag tydligen också är exceptionellt bra på att bara låta orden fortgå och fortgå utan att någonsin komma till punkt när jag skriver.

– Läst sista (?) korr på 6-årsboken "Viggo och rädslolistan" som går till tryck nu vilken dag som helst, och släpps i höst. Jag har väl läst den tjugo gånger från början till slut nu. Börjar alltid gråta på ett och samma ställe, för att jag blir rörd. AV MIN EGEN TEXT?!? Men det finns en sekvens som är så touching.

– Fixat sista fixet med någon slags... lärarhandledning light som jag satt ihop till "Inuti...". Diskussionsfrågor, begrepp att jobba vidare med, låtar att lyssna på, skrivövningar att göra, ditt och datt kring boken som kanske kan vara inspirerande om någon får för sig att vilja jobba med den i en klass. Ska lägga upp den här på något sätt för den som vill ha, tänkte jag.

– Gått upp på förlaget och sagt hej. Fick tablettask!

– Gjort en liten stop-motion-filmsnutt på bok ihop med pion som jag ska lägga ut på instagram när boken är ute i butik, det vill säga: IMORGON. Sån glädjens fest ändå, att den faktiskt finns ute snart. Sån glädjens fest att den passar ihop med pion!

Imorgon har jag på schemat: Skriva färdigt två artiklar, göra en filmsnutt till en workshop på en bibbla, förbereda workshop på bibbla, samt förbereda vad jag ska skriva på kommande skrivhelg.

4 kommentarer:

Cecilia K sa...

Fick du bara en tablettask? Det var snålt.

Lisa sa...

Nä, jag fick 3! Och en klubba. Sjukt nöjd.

Emelie sa...

Alltså, jag fattar ju att du läst och processat din text tusen gånger, men alltså hur var det ens möjligt för dig att läsa in fest-bilresa-berätta om mamman-delen av boken utan att darra det minsta på rösten. Jag lyssnade på det när jag cyklade till jobbet i morse och lipade hela vägen (typ 45 minuter). Såg ut som en rabieskanin när jag kom fram!
Gillar boken väldigt väldigt mycket!

Jessica sa...

Älskar boken, fantastisk! Lyssnade också idag när jag cyklade till jobbet :-)