fredag, december 15, 2017

Tjuvtitt: Mega vego


Ser ni hur tjock den blev? Här utgår jag alltså från att ni uppmärksamt glott på den enormt breda ryggen på första bilden, för whoa! Jag kan inte komma över knubbigheten!

"Mega vego" är ju en sammanslagning. Här hittar man alla recept från "Mera vego", alla recept från "Ännu mera vego" plus att vi gjort ungefär 20 nya recept (på bilderna här ser poké bowl, 15 x pålägg, Pulled portabello, Nudelsallad med halloumi, Vegoceasar och vegansnickers) och klämt in lite nya texter (till exempel "Budgetvego", "Så blir du en köksninja" och "Måste man älska grönsaker?").

Ungefär hälften av alla de hundratals recepten i boken är lakto-ovo-vegetariska. Resten är märkta med stämpeln "veganvänlig".

Och grundtanken när vi gjort recepten och boken är att ledorden: Enkelt, vardagsvänligt, hela familjen. Det betyder till exempel att vi har undvikit att använda ingredienser som kräver att man går till specialbutiker. Och att vi har delat in recepten efter hur lång tid de tar att laga. (Mest poppis är kapitlet "Kaos", med rätter som tar mindre än en halvtimme.) Plus att boken är fylld av tips och trix på hur man får alla runt borde att vilja smaka på maten!

Detta betyder: Över 300 sidor vegoinspiration! För den som inte är vegetarian, men vill äta mera grönt. Och för den som är vegetarian, men vill ha nya rätter på sin repertoar. Ett specialtips är att ge bort hela härligheten till någon som kanske just flyttat hemifrån. Jag tycker helt subjektivt att det är en bra första kokbok, med recept som är lätta att följa.

HOPPAS NI BLEV HUNGRIGA NU! Det blev jag.

Boken finns att köpa i bokhandeln, till exempel här eller här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om man redan har både boken "mera vego" och "ännu mera vego" samt dessutom redan köpt dessa böcker som julklapp och födelsedagspresent till de bekanta som är det minsta intresserade, kan det trots detta vara värt att skaffa "mega vego"? Hur mycket nytt finns det i boken? :)

Lisa sa...

Hej hej! Jag har missat din fråga, förlåt för det! Men så här: Det som är nytt är ungefär 20 recept, och några nya texter. Resten finns i de andra böckerna. Om du inte typ har kladdat ner hela Mera vego och Ännu mera vego, eller typ har behov av att förpassa dem till exempelvis ett sommarställe OCH ha Mega vego hemma, så skulle jag ärligt säga att det kanske inte är 100% nödvändigt att du köper nya boken också. Men jag tycker själv att det är superskönt att ha allt samlat på samma ställe nu.

timofej sa...

Hej!

Undrar vilken andel av era recept är veganska (ingen mejeri, ägg etc.)