torsdag, september 28, 2017

Bladen brinner #18 – Stridsfrågor

Detta har hänt: Jag och Johanna har haft bokcirkel med Sveriges Kulturminister. Inga konstigheter. Vi läste allihop bilderboken "Här är vi" av Åsa Lind och Ingrid Godon, och sen travade Johanna och jag upp till Kulturdepartementet för att diskutera den med Alice Bah Kuhnke. Vad ser hon i boken? Hur är hon som högläsande förälder? Vad tänker hon göra för att förhindra att läsning och böcker inte blir något bara en liten exklusiv skara människor håller på med i framtiden? Och hur (f-n) hinner hon läsa som minister?

Dessutom har vi pratat om kvinnors kroppar, tjejers sexualitet och obekväm läsning med Klara Krantz, som är aktuell med ungdomsromanen "Under odjurspälsen". (BOKTIPS! Så satans bra.)

Här kan man lyssna:


Eller överallt där poddar finns, så klart.

2 kommentarer:

Lina sa...

Hej! Måste bara tacka för det underbara boktipset om En myras liv. 5åringen fick den i födelsedagspresent för ett halvår sen, och ikväll började vi sjunde omläsningen. Boken älskas av ungen (och även lite av föräldrarna, en bok som kan läsas sju gånger måste vara lite vuxen-bra...) och den kommer förmodligen läsas fler gånger.
Så, tack!

Lisa sa...

Åh, Lina, du anar inte hur mycket jag ÄLSKAR att vi fått nån (flera, faktiskt!) att läsa den där boken, den är så himla, himla underbar, MYRAN FOR PRESIDENT!!! Vet du att det har kommit en fortsättning nu? "Myran och gåtorna" släpptes precis.