måndag, september 11, 2017

Berätta mer om "mappa upp" please, tystna aldrig.

Hej från en som fått prata (okej, lyssna) om Grey's Anatomys pilotavsnitt i tre timmar på en workshop om att skriva teveserier, DÖR VÄL SNART HÄR AV ASROLIGHET?!? Hade kunnat stanna i ett år. Så otroligt fascinerad av kurvor och dramaturgiska linjer och plottar eller vad det nu heter, när nån säger saker som "mappa upp avsnittet" och tipsar om att använda post its börjar jag typ dregla.

Måste läsa dramaturgikurs.

Eller manuskurs?

Nån vacker dag.

Hur som helst: Har varit på en halvdags träff för det nya förlaget Tiden, som är en satsning från Rabén & Sjögren och Norstedts. De ska göra serier, skrivna direkt för ljud. (Ljudböcker uppdelat i avsnitt, typ som en teveserie.) Förutom teveseriesnacket (med Johanna Ginstmark) var Daniel Åberg där och pratade om sin (ljud)bokserie Virus (som är skriven för Storytel).

Så bra dag!!!

Blev extremt sugen på att 1. Ingå i ett "writers room" nån gång och vara fler som skriver på samma manus, och 2. Se om Grey's Anatomy, samt 3. Se (om) resten av världens alla teveserier.

Det var väl kanske inte primärt det som var syftet med dagen från förlagets håll, men, men, ja, ja.

Hade hur som helst kul.

6 kommentarer:

Daniel Åberg sa...

Härligt att höra att du hade kul! Kunde tyvärr inte stanna hela dagen i dag (drog till Kaknästornet och gjorde research före flygfärden norrut igen) men jag var med på Johannas Grey's anatomy-genomgång förra veckan, och kan inte annat än hålla med – fantastiskt inspirerande. Både fascinerande och skrämmande med uppmappandet dock, det känns så ... ja, disciplinerat?

Anonym sa...

Hej, har du lyssnat på podden Happiness in Hollywood? Två manusförfattare och producenter i Hollywood talar om att arbeta och leva där. Tack för en intressant blogg och bra böcker!
Johanna V

Thérèse Eriksson sa...

Låter som en alldeles underbar dag! Och med risk för lite sidospårsdiskussion: har det inte funnits ett förlag tidigare som hette Tiden? Eller kanske Tidens förlag eller nåt sånt? Eller har jag rört ihop allt igen?

Lisa sa...

Nej, du har rätt, Thérèse! Det var ett imprint till Rabén & Sjögren, precis som detta kommer vara ett imprint till Norstedts/Rabén. De har liksom väckt det till liv igen? Fast under annan form.

Lisa sa...

Tack för tips, Johanna! Måste lyssna.

Anonym sa...

Vad roligt att du är tillbaka! Har inte tittat in här sedan du sa hej till vardagsbloggen men har nog saknat dig. Det blir ju som att höra hur du mår och hur det går med skriverierna etc. Den nya kokboken "blir jag tvungen" att köpa åtminstone till tre familjer.. Fortsätt med livet och tack för hitills! Hälsar Majsan som inte vill vara anonym men vet inte vilka av alternativen jag ska välja..