torsdag, mars 23, 2017

22 bra hästböcker för alla åldrarJag skrev argt om hästböcker för ett tag sen, när jag höll på att göra research inför ett reportage till Bladen brinner.

"Det här är min känsla: Alla dessa nio, tio, elva, tolvåriga flickor som ligger hemma på kvällarna och plöjer hästbok efter hästbok, som tänker och drömmer och lär sig och gör, som har ett intresse som glöder i hela kroppen på dem...

Gud, vad vi sviker dem när vi inte bryr oss ett skit om deras böcker."

Nu är reportaget klart (och ni lyssnar på det här om ni vill), och klar är också hela den långa, långa listan med boktips för alla åldrar som jag lovade att jag skulle göra. På listan finns mest nya böcker, som går att få tag på nu, men också några att hålla extra utkik efter på loppisar.

Här hittar ni den! Slit den med hälsan.

4 kommentarer:

Daniel Åberg sa...

För de ännu mindre hästentusiasterna skulle jag rekommendera böckerna om shetlandsponnyn Pytte som kommit de senaste åren, hittills är de fyra till antalet, tror jag. Vi började läsa dem i höstas för vår då 3,5-åring, och hon älskar dem verkligen, krävde bland annat att få ta med dem till förskolan så att personalen skulle läsa dem för de andra barnen också. Spännande bilderböcker men också lite informativa, de får lära sig vad utrustningens delar heter, lite olika hästraser och hur nervöst det är för en liten ponny när han åker iväg på ridläger för första gången och allt går fel.

Lisa sa...

Ja, vad bra, Daniel! Tack.

The Ink Show sa...

Men Wendy-böckerna då? Varför får inte Wendy vara med? Har en hel hög i källaren som jag hoppas kunna pracka på min avkomma när hon väl lärt sig läsa.

Tess sa...

Och böckerna om Svarta Hingsten då??? Varför är inte de med på listan?

Eller kan det vara så att jag är så gammal att de inte finns längre? Hemska tanke...