måndag, januari 05, 2015

Tre timmar vi minns


I lördags gjorde jag detta helt vanliga: lagade mat i direktsänd teve i tre timmar i nyhetsmorgon i TV4. Så surrealistisk grej? Jag blir för fasen lite uppstressad när det sitter folk i mitt kök hemma och tittar på när jag lagar mat. Inför det här låg jag sömnlös i två nätter och angstade. Tre timmar direktsänd teve. Fattar ni mängden tomatsås man hinner råka spilla över sig på tre timmar? Antalet fingrar man kan råka hacka av sig? Antalet konstiga grejer man skulle kunna hinna säga om man råkade slinta lite i huvudet? Men det gick bra. Jag och Sara lagade tre rätter ur "Mera vego" utan att skada oss, kladda ner oss eller göra bort oss så särdeles mycket, och hade till och med ganska kul under tiden. Kände mig så lättad efteråt att jag gjorde mentala hoppsasteg hela vägen till Falun.

Har sagt det förr, och säger det gärna igen: Jag är så glad för all uppmärksamhet och entusiasm kring vår kokbok. Det är så himla roligt att så många vill ha den, och använder den. Hashtaggen #meravego har över 600 bilder på instagram nu, folk fyller på med foton på rätter de lagar hela tiden, och förlaget har just tryckt till boken för fjärde (!!!) gången.

Så jädra kul.

Tack så hemskt mycket för alla hejarop alla ni som hejaropar!

7 kommentarer:

About Alice sa...

Så jefvla bra du är Lisa!!

Anonym sa...

Dotter, 20 år, valde er bok som julklapp till son, 17 år. Gissa om jag blev glad! Sonen har länge önskat mer vegomat här hemma, och oj så inspirerande er bok är! Och det märktes på senaste handlingen. Nu är kylen och köket fyllt av härliga grönisar och rotsaker!

Lovisa

Victoria Glosemeyer sa...

Jag fick boken i julklapp och har redan använt den flera gånger! Sååå bra och inspirerande!

Malin sa...

Bra insats!

Anonym sa...

Jag har beställt den nu eftersom jag verkligen behöver den för att vara i stånd att uppfylla mitt nyårslöfte som är: laga och äta mer vegetariskt. Jag siktar på att i alla fall fyra middagar per vecka ska vara vegetariska.

/Janet

Ellen sa...

Wow, laga mat i direktsänd tv är ju verkligen ett stressmoment! Kan bara föreställa mig det... Skönt att det gick så bra, snyggt jobbat! Blev nyfiken på kokboken också, ska kolla upp den!

Vifsla sa...

Jag måste bara få prata om tv-smink! När han jag bor med kommer hem och har ansiktet fullt av tv-smink så är jag så sjukt avundsjuk. Det sitter fast hur länge som helst och han blir otroligt slät och jämn. Den avundsjukan...