lördag, december 20, 2014

Djupa Ro

Okej, så detta har hänt: Igår var jag på möte på förlaget och träffade min ungdomsboksförläggare och bestämde titel på boken jag håller på att skriva. "Djupa Ro" ska den heta. Det är namnet på badplatsen i Ingelstad där jag badade när jag var liten, och namnet på badplatsen där en person i boken hittas drunknad.

Nu håller formgivaren som bäst på att göra omslag, och sedan har jag januari och en bit in i februari på mig att skriva klart första utkastet innan det ska redigeras och pillas med och skrivas om, och sedan ska boken tryckas och YEAH! I höst ges den ut.

EXCITE!!!

Det är så sjukt utmattande att skriva skiten, svårt och sorgligt och snårigt. Svårare än någon annan bok jag gjort. Därför hänger jag mig fast vid såna här saker som en liten igel: Den har en titel. Snart har den ett omslag. Det går framåt. Min förläggare tycker om den. Nu ska jag åka hem och fira jul på orten där den utspelar sig.

Det känns bra.

5 kommentarer:

Freja sa...

Så spännande, även om den var svår att skriva så är den snart på gång för oss andra att ta del av!

Edith sa...

Ser alltid fram emot nya böcker skrivna av dig, men eftersom jag faktiskt jobbar i Ingelstad ska det bli extra spännande med "Djupa Ro". Vila dig ordentligt nu så att du kan plocka fram en massa skrivarinspiration när julen är över!

Cecilia sa...

Ser SÅ framemot att läsa! God jul så länge!

About Alice sa...

Måste vara stort! Som att föda en till bebis eller så.

Nina sa...

Brukar man inte säga att "är det lätt att skriva gör man fel"?

Det kommer gå skitbra, Lisa! Och vi är många som ser fram emot att få läsa!

God Jul!