tisdag, januari 21, 2014

Nytt avsnitt av podcasten

För några veckor sedan var det en lång artikel i SvD om att sociala medier och internet inte finns i litteraturen, att författare är nostalgiska och hellre låter sina romankaraktärer skriva vanliga pappersbrev än att skicka sms.

Well, "författare" och "författare", tittar man minsta lilla millimeter utanför fåran av folk som skriver romaner för vuxna så hittar man en hel hop författare som skriver för ungdomar. Och i de böckerna finns det MASSOR av internet!

Nya avsnittet av podden handlar om det, om sociala medier i dagens ungdomsböcker. Hur mycket pallar man? Och hur bra blir det? Vi har läst "Lex bok" av Sara Kadefors, och pratat med 14-åriga Albin Sunden. Och eventuellt brutit ihop en smula på slutet.

In och lyssna!

3 kommentarer:

Daniel Åberg sa...

Men OJ vilken insöad artikel. Det finns ju hur mycket datorer, it och mobiltelefoner som helst i dagens samtidslitteratur, inte bara inom ungdomslitteraturen. Very mysko SvD-text tycker jag.

Lisa sa...

Ja, ganska mystisk, faktiskt, Daniel. I alla fall den hårdvinklade ingressen.

Jonna Lindberg sa...

Lika bra som alltid! Jag är så glad för att ni fortsätter med podden, varje gång ett nytt avsnitt kommer är det ren lyx att få lyssna :)