onsdag, oktober 02, 2013

Tiden det tar

"Den där podden ni gör? Den tar ganska mycket tid, va?" Jovars. Här är högen med böcker jag läst inför dagens inspelning (två avsnitt) av Allt vi säger är sant, och då fick jag ändå strunta i att stapla några av dem för min handled pallade inte att hålla upp högen annars. Mina handleder är såna himla suckers. Men alltså, flera av de här böckerna hade jag läst innan, och behövde bara skumläsa igenom igen. Och nästan alla skulle jag ha läst alldeles oavsett podcast eller ej. Men jo. Rätt många timmar blir det ju faktiskt. Time well spent, i alla aspekter utom den ekonomiska, tycker jag, emedan:

1. Jag älskar att läsa böckerna.
2. Jag älskar att prata om böckerna.
3. Jag tycker att det borde finnas shitloads av tidningar, tv-program, radioprogram, och mediebevakning som kretsar kring ungdomslitteratur, på grund av bra och viktigt och intressant, och eftersom det inte gör det (nästan alls) får en ju tydligen till att dra sitt strå bäst en kan.

*snörper bittert på munnen och himlar med ögonen*

Idag har vi bland annat spelat in avsnittet med temat "sex", och det var kul.

Upp med en hand alla som till exempel läste Grottbjörnens folk med blossande kinder som typ tolvåringar? Eller "Kram", "Puss" och "Love, love, love" av Hans-Eric Hellberg för den delen? Eller vilken annan bok som helst som innehöll något mer än förstulna pussar på kinden?

UPP MED EN HAND, sa jag! Blir ju skitkonstigt nu om jag är den enda som springer omkring här med två händer sträckta i luften!

Aja, det blir ett roligt avsnitt så småningom i alla fall.

Hej på er!

11 kommentarer:

Malin sa...

*räcker upp handen*

Klart! Malin+Rasmus=Sant och En liten kärlekssång till exempel!

Jonna Lindberg sa...

Det var verkligen en härlig bokhög! Många böcker jag läst och tyckt mycket om, och flera jag vill läsa också. Ser fram emot nästa avsnitt.

För övrigt läste jag givetvis Kram, och jag kommer ihåg hur pinsamt jag tyckte det var. Lite skamligt, sådär. Mer sex i ungdomslitteraturen!

Lo sa...

Ja, absolut grottbjörnen och sedermera sidney sheldon... kan (eller vill) alltså inte säga något när min tolvåring plöjer sådana böcker som i din hög.

Nickan sa...

*hand*
Fast efter man läst Grottbjörnens folk böckerna en sådär 12 gånger hoppar man faktiskt över de flesta sexscenerna...
Om man tvingar sin 13-åriga son att läsa Hästarnas Dal, har man fullföljt sin föräldrarpliktiga sexdiskussion då? Plus gjort sin ev blivande svärdotter en stor tjänst?
*den här funderingen kändes lite obehaglig*

Anonym sa...

Tuppen Jag!

LisaM sa...

Men hallå, hur stark är du? Med ena handen? *impad*

Lisa sa...

Malin, Jonna, Lo, Nickan, Itekoppen: Phew, tack.

I KNOW, Lisa M! Men det var en pärs. Orkade en sekund, sen tappade jag högen i soffan.

Omentjej sa...

Haha, här kommer en hand till. Kram, puss osv. kommer jag ihåg när vi smög omkring på bibblan och "smygläste" mellan hyllorna. Inte alls uppenbart, nejdå. :D

Matilda sa...

Åh, "Jag, En" är en väldigt bra bok och skriven väldigt vackert! Kram Matilda

Koko sa...

*Hand* (båda händerna)
Blomblad för vinden-serien då? Den läste jag mååånga gånger...

Britta sa...

Handen åker upp! Förutom Grottbjörnens folk så plöjde jag alla Isfolket-böckerna. Förstår nu varför inte mamma höll med om att Sandemo borde fått Nobelpriset...

Jag älskar John Greens böcker! Gillade Will Grayson, Will Grayson och kanske borde kolla upp Levithans böcker också. Är de bra?