torsdag, september 12, 2013

Mitt roligaste jobb nånsin?

Om någon liten vecka ska vi börja fota mat till vegokokboken som jag jobbar med nu. Och med "vi" menar jag egentligen "fotografen" (som förresten heter Ulrika Pousette) , jag ska inte fota ett dugg. Men jag ska vara med och styla rätterna! Det vill säga: se till så maten ser snygg ut på bild, och pilla in rasande snygg rekvisita runt om den. Och alltså... vet ni exakt hur roligt jag tycker det är? Jag kan tala om det för er annars: overkligt kul.

Jag får alltså - helt legitimt -  frossa loss i tallrikar, glas, skålar, tyger, sugrrör, brickor, servetter och pynt på arbetstid? Åh, herregud, be still my beating heart, jag vet ärligt talat inte riktigt hur jag ska hantera det här, och då har jag ändå precis bara börjat.

Har ni tips på något skitsnyggt/lekfullt/lagom färgglatt som ni tycker jag ska ploppa in på något hörn i någon bild? Jag är idel öra.

6 kommentarer:

Bokbabbel sa...

Ååååh, härligt, avundsjuk!

Och även avundsjuk på den röda prickiga Marimekko-brickan, den finns i svart och är fin så också men har för mig att den röda inte finns till salu längre. BRÖÖÖL.

Josefin sa...

Låter som världens bästa jobb! Mitt förslag är att klämma in lite färgglada böcker med snygga omslag (som självklart är sjukt bra) i somliga bilder, och att i samband med bokrelease låta läsarna tävla om att lista ut vilka böcker som är med i boken (kan vara lite lagom svårt sådär) och vinnaren vinner ett paket tofu med tillhörande recept. :)

Anonym sa...

Meeeeeenn, ånestly!! Jag hade skrivit en kommentar.. blev den borta?! Har du kontroll?!

Hur som helst.. jag tipsade om Broarne, www.broarne.se som har mycket fina retrogrejer. Orla Kiley, härliga ISAK mm.

Själv köpte jag Perstorpskassen därifrån för ett par år sedan, och jag älskar den verkligen! Kanske inget att ha i ett matreportage (eller varför inte?) men den är grymt snygg och praktisk!

//Gry

Lisa sa...

Åh, tack för tips Josefin och Gry!

Malin Vbg sa...

Fina brickor, t ex äpplebricka, hos isaform.se. Kan det vara något som passar?:)

cina sa...

Hallå!
Det vore så himla kul om du ville använda några Camp Cirrus-grejor på bilderna. Finns ju brickor, kökshanddukar, fina textilburkar och annat.
Jag skickar ett mejl!
Cina