måndag, november 26, 2012

Inte nu

Idag känns som en mycket festlig och högtidlig dag, för jag har skrivit min autograf på ett bokkontrakt för min och Johanna Lindbäcks gemensamma bok. "Inte nu" som den heter än så länge (titeln är inte spikad riktigt säkert) ska ges ut på det lilla, fina förlaget Gilla Böcker så småningom. Så småningom = nästa höst. Känns himla kul! Vi har visserligen inte skrivit mer än halva än så länge, men den halvan har å andra sidan varit en fest att skriva jämfört med att skriva bok själv, så jag utgår från att andra halvan blir minst lika rolig.

Å! Jag tror ni kommer att gilla Hanna och Jens, som boken handlar om, det tror jag verkligen. Hanna, till exempel. Hon går sista året på gymnasiet och ägnar cirka all sin tid åt att tänka på Paris, dit hon ska flytta med sin kompis Märta efter studenten. Ni vet, drömmen om att "plugga franska", insupa atmosfären, hitta sig själv, dricka vin på hustak och titta på Eiffeltornet. Och Jens, den arme kraken. Som aldrig kom iväg till Paris, eller iväg någonstans, utan fastnade här och är kvar fortfarande, fast det är många år sedan han gick ut gymnasiet. Nyseparerad, ledsen och oklippt. Gu-ud, honom kommer ni verkligen gilla.

Nytt med den här boken är att den riktar sig till en lite äldre målgrupp än jag (och Johanna) har skrivit för tidigare. Kanske 20-åringar? Och sådana som kommer att bli tjugo någon gång inom en rimlig framtid. Och sådana som en gång varit tjugo också, för den delen.

Visst längtar ni lite tills den blir klar, visst gör ni, visst, visst? Jag gör det i alla fall. Vill liksom veta hur det ska gå, fast jag redan vet? Det tror jag är ett ganska bra tecken ändå.

18 kommentarer:

Paulina sa...

Men åh! Jag längtar verkligen!!

Elin sa...

Åh, älskar äldre målgrupp! Jag är 19 och det finns ju bannemig inga böcker om oss sådär nästannästan-vuxna. Det är liksom ett glapp mellan "ungdomsböcker" (femton-sexton) och "vuxenböcker", (20+). Är det någon som ska fylla upp det hålet är det du Lisa!

Kajsa sa...

Å, snälla snälla, kan inte en bok i framtiden få handla om ett ickeheterosexuellt par? Där finns också ett hål att fylla, och helst ingen "Komma ut"-bok, eller ens en bok där det är en grej att de inte är straighta. Bara som vanliga ungdomsböcker fast en smula mer HBTQ/poly/anticis. Inget ont om heteros, men normer suger...

Lisa sa...

Kanske det, Kajsa! Fast det FINNS ju nuförtiden, ändå? Håller absolut med om att det finns extremt mycket fler böcker med kärlekspar som följer normen, men det FINNS faktiskt en hel del böcker om ickeheterosexuella par nu. Till och med utan "komma ut"-temat. Det fanns inte för några år sedan. Så det kanske håller på att lossna?

Tänker till exempel på "Ibland bara måste man" av David Levithan. Och "Det händer nu" av Sofia Nordin.

Anonym sa...

Åh, en bok för mig med andra ord! Fasen vad kul, vad pepp jag blev nu! Längtar :D //sofia

kruuna sa...

Inte nog med att du skriver fantastiska böcker med fantastiskt innehåll, du lyckas till och med få mig alldeles pirrig i magen av förväntan och längtan efter er bok!

Plus att Johanna Lindbäck också är helt amazing! Fan vilken tur jag har att två av mina favoritförfattare skriver ihop! Detta kommer bli sjukt bra, japp japp.

Alva sa...

Ja, ja, ja! Vi längtar! :D

mor Lena sa...

Underbart, för jag längtar sååå efter nästa!

Sara sa...

Jag längtar jättemycket nu! Fast jag är extremt vuxen - men det gör ju inget :)

Anonym sa...

Spännande verkligen! Längtar redan! Det är så lätt att känna igen sig i båda tror jag!

Anonym sa...

men jisses, hur ska jag kunna vänta?? det låter som den kommer bli riktigt lyckad!

Ellen sa...

Men om man bara är tretton? Är man för liten då?

Colombialiv sa...

Men ååååh! Hurra!

Lisen sa...

Jaa, vad roligt! Känns även som det är ont om böcker som passar sjuttonåringar. På något sätt känns det som om man kommit förbi både högstadietid och att fylla femton. Man vill ju framåt, liksom.

Så åh åh åh, jublar lite. Fantastiskt!

Helén sa...

Har just kommit på att Johanna och Lisa är två fett underskattade författare. Dessutom fyller jag 20 nästa höst. Rätt mål grupp med andra ord. Och ja, jag längtar. Galet.

Spader Madame sa...

Jag längtar också. Är ganska vuxen. Ibland närmare fem än fyrtiofem, men ändå. Vuxen.

Anonym sa...

Längtar längtar längtar gör vi!!!
Men först ska jag köpa Eddie och julen till precis alla små barn jag känner. Och mig själv.

/Mimmi

Amanda sa...

Kuuuul! Älskar när det är TYP en ungdomsbok fast för lite äldre! Blir sånt konstigt hopp mellan böcker om 15åringar och böcker om 35åringar tycker jag. Älskar ungdomsböcker men man är ju 22 nu och sådär.