måndag, oktober 15, 2012

Kullerstenskulisser vi minns

Hej, jag är i Visby, det känns lyxigt. Visserligen regnar det på tvären, men jag sitter ändå i en fluffig hotellsäng och är varm, så det gör inte så mycket. Nyss var jag och tittade på havet. Det var grått. Sen tittade jag lite på Almedalen. Den var blöt. Fast Visby är ju ändå Visby, så summan av intrycken är ju ändå: GUUUUUVAFINT!

(Dock att jag märker att jag har svårt för att ta de här gamla kullerstensställena riktigt på allvar? Gamla Stan och Visby och Lund och såna? Jag älskar dem, men de är ju så overkliga? Tänker hela tiden att det ska bli som på Musses och Långbens campingsemester, att någon plötsligt trycker på en knapp och så vecklas den fina kullerstenskulissen ihop och så visar det sig att det ligger vanligt modernt stadslandskap där bakom och så hoppar typ Musse fram och skriker OBOY! GICK DU PÅ DEN LÄTTE? Är således lite på min vakt hela tiden. Så ni vet.)

Imorgon ska jag hur som helst vara med på Bokens Dag För Unga, och prata skrivande inför några hundra ungdomar.

Det ska bli roligt.

Hej då!

1 kommentar:

Erika sa...

Såg på Philofix på Bolibompa ikväll och kom såklart att tänka på Rufus. Ville bara tipsa om den magiska dinosauriekakan hon bakade idag ;)