måndag, mars 19, 2012

Länge leve bokbloggarna

Idag är det recensionsdag på min bok. Jag fattar knappt själv hur det där fungerar med "släppdatum" och "recensionsdag" och "finns-i-butik-dag", men tanken är i alla fall att det inte får skrivas/göras några recensioner innan det här datumet. Men nu får det! Och därför har jag idag ägnat stor del av min energi åt att älska fenomenet "bokbloggar".

Mm... bokbloggar.

När alla andra medier (nåja, de flesta då) skär ner på bevakning av barn- och ungdomslitteratur bara öser bokbloggarna ur sig recension efter recension. Alltså, jag svär! Utan bokbloggar hade de allra flesta av det här landets ungdomsböcker legat bortglömda i ett hörn och gråtit för att ingen ser dem.

Är således mycket tacksam för bokbloggens existens. Och! Sjukt glad och lättad och lycklig för att det verkar finnas folk som har gillat att läsa min bok.

(Här skriver till exempel Enligt O, här skriver Barnboksprat, här skriver Sofies bokblogg, här skriver Bokcirkus, och här skriver Bokomaten.)

13 kommentarer:

Boktjuven sa...

Det finns också en på:
http://www.formom.nu/bokrecensioner.html

Lisa sa...

Aha, tack för tipset!

Iktoro sa...

Åh, vad snäll du är mot oss :D

Camilla, Dagensbok.com sa...

Vi på Dagensbok.com kommer däremot inte att recensera den förrän någon dag under perioden 9-15 april, då i sällskap av andra ungdomsböcker.

Maud/En bok om dagen sa...

Och jag bara inte hunnit än, men jag ser fram emot att få sätta tänderna i den! :-)

mor Lena sa...

Åh, så stolt jag blir. Jag fäller många tårar när jag läser dessa fina ord. Inte minst den som Boktjuven tipsade om.

moster Åsa sa...

Lisa!Det är så roligt att läsa att andra också tycker om din bok,inte bara vi,tjocka släkten.den är väldigt,rysligt bra.det tycker jag fastän min tonårsperiod var för väldigt länge sen.Håller med mor Lena,det fälls en hel del tårar,det är bra det.

Elin Awesome! sa...

Hej, jag är tillbaka! Ditt trogan number one fan, Elin. Trevligt att råkas igen, Lisa. Bra bok du har skrivit också! Igen.
Jag måste fråga: vad är det på framsidan, vid höger sida av Alicias mungipa? Jag förstår mig inte på det riktigt...!

Boktjuven sa...

Ja, jag tänkte den var synd att missa. "Bästa boken sedan 70-talet" är inte så ofta man ser skrivet i en recension. Verkar typiskt bra att citera på Pocketupplagan. :)

Själv har jag inte läst den själv, men det skall jag.

*malin* sa...

Och snart kommer det en hyllning även hos mig. :-) Jag älskade boken!

Linda sa...

Vadå gillat? Det älskas ju för farao på de här fantastiska bokbloggarna! Heja heja Liesl.

Fanny sa...

Vilken himla fantastisk bok! Jag lipade och skrattade om vartannat. Och så fick den mig att sakna min "Astridliknande" mormor, sjukt mycket!

Emma sa...

Här är min hyllninghttp://tidforenbok.blogspot.se/2012/04/lisa-bjarbo-allt-du-sager-ar-sant.html

Alltså jag lever med dina ord, nu är det snart två veckor sen jag läste den och jag går tillbaka och läser de två första sidorna hela tiden.. ...i det närmaste elektrisk.
Idag läste jag det igen och funderade på hur du kände när du skrivit de styckena. Om du visste hur jäkla bra det var?