tisdag, mars 27, 2012

Hej Göteborg!

Vi missade inte tåget, och vi hann packa. Det blir ju lätt så när båda (!!!) barnen i familjen bestämmer sig för att gå upp klockan FREAKING FYRA på morgonen. Fyra på morgonen just nu är ungefär som tre på morgonen nyss. Med sommartid och allt. Jag bara säger det, så ni ska förstå vidden av exakt hur mycket mina ögon svider för tillfället.

Jallafall, nu är vi framme i Göteborg. Här är det sommar! Det är fint. Jag är på hotell, och resten av familjen är på kollo hos farmorn och farfarn några kilometer bort. Ganska underligt egentligen, kan man tycka. Men så fick det bli. Jag ska ju jobba, och de ska ju bara... leva rövare, som vanligt. Och med tanke på graden av tröttma har jag inte direkt svårt att se fördelarna med den här dealen just nu. Chanserna för att jag ska sova som en sten utan ett enda barn som klättrar på mig i denna hotellsäng inatt = möcket, möcket stora. Och det är ju kanske bra när man ska upp i ottan och prata i en massa klasser.

Fast jag får inte sova än, riktigt. Dels på grund av att det bara är eftermiddag (doh!) och dels på grund av att jag ska gå på ett event och "presentera mig själv på fyra minuter" på en scen inför pedagoger och bibliotekarier. Man får hoppas att jag är någorlunda rolig, annars lär jag väl tappa koncentrationen och somna mitt i mina 4 minuter i rampljuset.

Hade just varit snyggt.

6 kommentarer:

sandra sa...

Välkommen till Göteborg och solen! Njut! :) För imorgon skulle det bli kallare igen...

AnnaWK sa...

Ja vad kul att du är här i Göteborg!! Vi har fixat sol och värme bara för att du skulle komma hit :)

Nu vill jag vara en högstadieelev så att du kan komma och föreläsa i min klass. Fast å andra sidan vill jag nog inte backa tiden tio år när jag tänker efter. Men det hade varit kul att höra dig föreläsa :)

Marie sa...

Nu har jag läst ut boken, tack för underhållningen! Och jag var inne och läste just på gästbloggen där du beskriver din syn på Alicia och det var ju lite så jag också kände. Hon är så himla störigt kaxig och självsäker men det är ju just så jag önskat (och ibland önskar) att jag var.

Bara Sara sa...

Samma här. Barnen vaknar extra tidigt fast det borde vara tvärtom. fattar inget! Lycka till i Götet!

britta bloggar sa...

det skulle ju bli en oförglömlig presentation iaf om du somnar mitt i :)

appelpaj sa...

kan inte du tipsa om läsvärda ungdomsböcker (utöver dina egna då, ska läsa din nya snart). jag älskar den genren!