onsdag, augusti 11, 2010

Inne i ett flow min rumpa

Har ägnat lunchen åt två av mina största intressen här i livet: äta goda grejer och älta författarprylar med en annan författare. Samt öva mig på att tala om mig själv i termer som "författare". Går ganska bra, som ni märker.

Det finns ingen gräns för hur intressant jag tycker det är att höra hur andra gör när de skriver bok. Jag får liksom hjärtklappning för att jag blir så uppspelt över att få prata upplägg, antal sidor, skrivställen, synopsis, nya bokidéer, hur de lägger upp jobbet, vilken musik de lyssnar på i bakgrunden, hur ofta de kör fast och vad de gör då. Jag vill veta allt, typ "vilket radavstånd använder du i ditt worddokument?" och sådant, allt.

Eller nej förresten, jag vill inte veta så mycket om flow. Exempel: "Jag är inne i ett flow nu, skriver hundrasextiosju sidor om dagen, karaktärerna har liksom fått ett eget liv, det bara rinner text ur händerna på mig, jag kan knappt kontrollera det, det bara kommer. Och så har jag skitsnygg frisyr och ett fantastiskt hus med vita brädgolv också, guuud, det går bra nu." Sådant vill jag inte veta. Jag blir ganska aggressiv av att höra om flow, har jag märkt. Det är nog lite för att jag inte tror på att det finns. Flow = hittepå. Det har kungen sagt.

Men annars!
Vill jag veta allt.
Och lite till.
Således mycket nöjd nu.
På gränsen till ett flow nästan.
Om det hade funnits något som hette så.
Menar jag.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Haha. Fan vilket skönt inlägg... Tycker man hör alla författare berätta i intervjuer om hur de inte behöver anstränga sig och att det "bara kommer". Ganska frustrerande, ja. Befriande med ditt inlägg tycker jag!

Kia sa...

Lustigt... Jag tänkte på dig igår och ditt författarskap då jag själv tänkte ta tag i att skriva en bok som funnits i tankarna i många år. Vore skönt att ha ngn erfaren att prata skrivandet med! =)

Anonym sa...

i väntan på Flow kan du släppa en bok med alla dina roliga blogginlägg. inte så pretantiöst, men.. folk med tråkiga bloggar gör ju det.
/L