tisdag, februari 15, 2022

Kära jobbdagbok (61)

Hallå från köksbordet.

Tänker på att det finns jättemånga som verkar klara av att jobba heltid med ett jobb, trots att det tar (minst) en heltid att bara ägna sig åt och vårda alla mänskliga relationer man har här i livet. Barn, mammor, pappor, syskon, vänner, eventuella kärleksrelationer. Jag har alltid tänkt att folk går in i väggen för att de har stressiga arbeten. Runt om mig nu går folk in i väggen efter att ha tagit hand om sjuka föräldrar, rensat dödsbon, haft kriser i sin kärleksrelation, försökt få ihop sitt varannan vecka-liv, försökt bilda nya familjer, haft barn som mått kasst i skolan.

Jag har nära till känslan "lat" och "dålig människa" när jag igen prioriterar en människa framför att producera en text. Det sitter djupt i kroppen att man ska jobba sina timmar, sitta framför datorn. Har å andra sidan väldigt nära till känslan "panik" om jag prioriterar jobbet, så ...

Tre kul känslolägen att välja mellan!

Kämpar på.

När jag åker för att fota åtta nya bilder till nya kokboken och på en hel dag inte hinner tänka på något annat än om typ besticken ligger rätt blir jobbet nästan som en vila. Behöver vi pensla upp lite glans på några nuggets? Är kökshandduken slängd på ett perfekt nonchalant sätt bredvid tallriken, eller ska jag flytta den några millimeter åt höger? Mat kan vara så fin. Har den här personligheten: Blir zen av att stirra på svartkål.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle absolut inte klara av privatlivet om jag inte hade arbetslivet som ventil och återhämtningsplats! Privatlivet är helt klart mest krävande! My god!

Emma sa...

Fattar precis. Vill också säga att - jag läser fortfarande! Sedan 2009 typ har jag läst din blogg. Nu läser jag inga andra bloggar men blir fortfarande glad och mjuk i hjärtat när jag tittar in på din och ser att du har skrivit igen. Kämpa Onekligen! Jag gillar dig så!

Unknown sa...

Conny här!
Jag frågade dig om du har en mormor som heter Britta Bjärbo.
Jag råkade trycka bort ditt svar.
Vill du svara på nytt Lisa?

Unknown sa...

Vill du svara på mitt Mail så får du det.
Mvh Conny
conny.mary@ hotmail.com

Lisa sa...

Hej Conny! Det stämmer att min mormor hette Brita Bjärbo, och var lärare. Kände du henne? Du hittar min mejladress under "kontakt" uppe på sidan här om du vill mejla istället.

financialserviceoffer sa...

Get help for all your financial problems. Contact Union Solutions to access a wide range of loan facilities. Contact for more information: financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks

Iman Showan sa...

Jag tycker om och uppskattar bra innehåll jag läser här... Jag har en liknande situation som hände mig för några månader sedan, min manfamilj gillar inte mig, du har ett barn tillsammans men ändå ville hans familj att han skulle gifta sig med en annan kvinna som bor i samma grannskap, och även damen i fråga har redan haft en kärleksrelation med min man och hon hade gått långt för att starta en ond kärleksförtrollning för att avleda min mans uppmärksamhet från mig och vårt barn, så jag har varit kämpat för att överleva helt ensam de senaste 3 åren och vårt barn är bara två år gammalt, jag gjorde allt för att få honom att stanna och ta hand om vårt barn tillsammans men på grund av den mörka magins natur har den andra kvinnan redan gjort på honom, min man att inte lyssna på mig och inte heller vilja rikta ögonen på mig och vårt barn, så jag berättade detta för en vän och hon rådde mig att kontakta en andlig mentor och pappa som Dr.Oduduwa från en afrikansk nation i Sahara, jag kontaktade honom online och vi gjorde gratis konsultation online, efter då försäkrar han mig att han kan vända bort den onda besvärjelsen på honom och sedan kommer min man att återgå till sina normala sinnen och återvända till mig och vårt barn, så jag gjorde allt han sa åt mig att göra och jag följde noggrant allt hans instruktion att be en besvärjelsebön i mitt hus, och sedan gjorde han all annan andlig rening för mig i sitt tempel. bara två dagar efter att den onda besvärjelsen togs bort från min man fick jag ett missat samtal och ett röstmeddelande från min man som grät och bad mig om ursäkt och han sa att han kommer tillbaka för att träffa mig och vår son nästa dag, så jag var lite förvånad och jag sa ok jag kommer att vara hemma. igår kväll kom min man tillbaka hem till mig och han knäade ner och bad mig om ursäkt. Jag förlåter honom och fram till idag lever vi tillsammans som en lycklig familj och han älskar mig mer än någonsin tidigare just nu. Så det finns lösning på alla problem i livet, bara det vi inte vet kan vi få tillgång till. Idag delar jag detta mitt verkliga vittnesbörd med er om någon är här och letar efter en sådan lösning för att få tillbaka ex och kanske återställa ett trasigt äktenskap eller ett trasigt förhållande kan fixas inom två dagar. Jag rekommenderar starkt att du konsulterar Dr.Oduduwa online gratis konsultation via; https://wa.link/q5f107
(dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)