fredag, mars 29, 2019

Kära jobbdagbok (42)

Jag läser korr på "Viggo och mammalivet" som släpps i juni. Den handlar bland annat om hur Viggo och lillebror Nils försöker vänja sig vid att bo varannan vecka hos mamma och varannan vecka hos pappa. Jag skrev den innan jag visste att den i extremt hög grad skulle komma att handla om mitt eget liv, och nu gråter jag ganska mycket varje gång jag läser den. Särskilt scenen där Viggo ligger och ska sova på kvällen och frågar sin mamma varför hon inte kan bo ihop med pappa är jobbig att ta sig igenom.

Men det går.

Nyss kom jag till korrfelet wriktigt och läste det som östgötska i huvudet, och då blev allt lättare.

För några veckor sedan träffade jag 120 ettagluttare som hade läst den första boken om Viggo, och tänkt och tänkt för att komma på bra frågor nu när de skulle träffa författaren. Deras första och viktigaste fråga var: "Gillar du tacos?".

Och det gör jag ju.

8 kommentarer:

Anonym sa...

<3

Sofia sa...

Kämpa på! <3

Orelaterat till detta inlägg läste jag Djupa Ro i helgen och grät floder. Inte när det handlade om stackars Jonatan utan när det handlade om David och Paula. Det drog tydligen fram många minnen av att vara den som älskar mest, den som låtsas att det inte spelar någon roll fast det är det viktigaste i livet, av att hoppas och att bli sårad. Du skriver så otroligt bra om hur det är att vara tonåring/ung. Kommer alltid ihåg precis hur det var när jag läser dina böcker. Ville bara säga det. :)

Läste också om Viggo för 5-åringen och fick lov att förklara vad en mördare är ... oups.
"Mamma finns det verkligen skurkar som dödar människor?"
"... jaaa ..."
"Men inte här?"
"Nej inte här.”
"Inte i Sverige."
"..."

Akan-Kakan sa...

<3 Kram till dig. (Och älsk på det östgötska wriktigt, som jag hoppas du ändrade till den korrekta stavningen "oiktigt"? Samt ännu mer älsk på den som tyckte tacos var den mest brinnande frågan.)

Marie Birde sa...

Tycker du om tacos då? undrar man ju!

Anonym sa...

Å, känner att Viggo och mammalivet kommer bli tuff att läsa. Tuff men viktig! Tack på förhand, tror du kommer få spela roll i många barns liv med den boken❤️ Kan bara beklaga vad du går igenom. Vi gjorde samma som ni, varannan vecka i huset med barnen och kånka ens grejor fram och tillbaka. Klokt och bra för barnen, men oj vad slitsamt för en själv. Hoppas boendesituationen löser sig fort. (vill bara tipsa om att här i Hjärnarp ligger Bjärbogatan! Tips tips. (Om än ett värdelöst tips)) Stor kram /Monna

Anonym sa...

Så tufft för er!

Jag har länge tänkt att tacka dig för "Inuti huvudet är jag kul", jag som är tonårsförälder till ängslig tonåring. Livs pappa är så fin med Liv när bubblan äntligen spricker! Där grät jag floder! Jag tänker på honom och hur avslappnad han är när jag står mitt i paniken och ska vara klok. Han är min förebild just nu!

Kram
Eva

Anna Erickson sa...

Min berättelse är förmodligen typisk. Min man föll i en affär med en annan kvinna på hans arbetsplats, min kärleksman lämnade mig med två barn som vi hade tillsammans, alla massor av ekonomiska utgifter på mig ensam, han gav inte barn supporr till våra barn, jag vill ha min man tillbaka hem för att älska mig. Jag fick en lösning för att föra tillbaka honom med magiska trollformler från äktenskapspellens trollmagi av en andlig man som heter Dr. Oduduwa. Strax efter två dagars magiska kärlek stavning aktiverades för mina räkning för att föra tillbaka ex love man återvända hem till mig, det var en överraskning att jag inte ens kan förklara hur allt händer, det fungerade som magi, inom två dagar är min kärleksman hemma för att be om ursäkt, be om min förlåtelse, jag var väldigt glad och mina böner svarar, idag är min man tillbaka till mig, vi lever tillsammans som en familj lyckligare i kärlek mer än någonsin tidigare.
 Jag kunde inte ha gjort den här magiska kärleksförtrycket utan hjälp av Baba Oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man träffade en annan kvinna, så sa han att vi var klara. Efter att Love stavaktivering ringde min man mig på mobiltelefon vi pratade snyggt och nästa dag kommer han tillbaka hem med massor av gåvor till mig och barn.
Jag är tacksam för denna andliga äktenskapshealer som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom till alla som har liknande äktenskap, förhållandeproblem, att snabbt kontakta kommunikation med Dr.Oduduwa Spiritual spell spellista för att återvända ex love back. via hans personliga kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
Endast WhatsApp-meddelande: +79268011965

Nana sa...

Zelim da se zahvalim zeni dami i kraljici koja mi uspesno vratila porodicu evo broja sada sam veoma srecna i zadovoljna zena obrat te joj se ja sam joj veciti duznik vratila mi volju za zivot...evo broja +381616418057viber wcp i poziv