torsdag, september 06, 2018

Tjuvtitt: Viggo och rädslolistan

Världen, nu finns den här! "Viggo och rädslolistan" har tjugotvå (korta) kapitel och är fylld av killar som kramas och gråter och fnissar. Den handlar om Viggo, 7 år, rädd för nästan allt. Och lillebror Nils, som gillar syltmackor och rumpkullerbyttor, pappa som ibland glömmer vad som stod i veckobrevet, och mamma som bor i Danmark!

Bilderna har Johanna Magoria gjort, och jag tycker boken passar bäst att läsa högt för nån som är kanske 6 eller 7 eller 8 år. Jag hoppas och tror att den är rolig och allvarlig på samma gång, liksom? Så man får skratta mycket när man läser, men också tänka på hur det känns att vara rädd, och varför det är så svårt att erkänna för sin nya coola kompis att man kanske faktiskt inte vågar gå bus eller godis på Halloween. Får man gråta fast man är rätt stor? Sånt tänker Viggo på, till exempel.

Det här är första delen i en serie, så gillar man Viggo och Nils kommer man att kunna läsa mer så småningom.

Här kan man läsa mer om boken hos förlaget!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lisa!
Boken är inhandlad och nu har vi läst två kvällar i rad, jag och mina döttrar på 6 och 4 år. De är spända och tycker den är lite läskig och skrattar nästa stund högt. Jag när en författardröm och du är lite av min idol. Vi älskar boken. Heja dig för hälvidde!

Kram Saralill

Ps. Detta är fjärde gången jag försöker lägga upp en variant av min ursprungliga kommentar hoppas att den når fram nu!

Lisa sa...

Åh, men tack! Både för uthålligheten med kommentaren och för att ni läser och för att du säger snälla saker!

Anonym sa...

Vi har läst de första kapitlen och vi känner igen oss i allt! Storebror heter Viggo och har en kompis som heter Malte, lillebror är tre år yngre (men heter inte Nils). Alla situationer skulle kunna vara hämtade från vår familj, Viggo tror att du varit hos oss och tjuvlyssnat. Ska bli kul att läs vidare!