torsdag, maj 04, 2017

Säkra en framtid för Bladen brinner


Från och med idag till och med 1 juni kan vem som helst som har en hundralapp eller fler över gå in och stödja barnbokspodcasten Bladen brinner i vår nya kickstarterkampanj. KLICKA HÄR! Vi blir otroligt glada för alla bidrag!

Jag (och Johanna) lägger ungefär två dagars jobb i veckan på att göra det här programmet, och vi gör det för att vi tycker det är vettigt att det finns ett program om barnböcker för vuxna. Med boktips! Intervjuer! Reportage! Diskussioner!

Utrymmet för kritik av barnböcker och initierade samtal om barnkultur i traditionella medier sjunker. (DN recenserar hälften så många barn- och ungdomsböcker idag jämför med för tio år sedan, till exempel.) Samtidigt talas det mer än någonsin om vikten av att barn ska läsa, och bli läsare. Att man (som förälder och lärare, till exempel) måste lyckas hitta rätt bok till rätt barn, måste värna om läslusten. Jag får liksom inte ihop den ekvationen? PRATA OM BÖCKERNA DÅ! Vill jag frustrerat vråla. Så man hittar dem, och får en chans?

Bladen brinner är vårt strå till den stacken, kan vi väl säga. Jag tänker att alla som gillar böcker skulle kunna ha glädje av att lyssna på podden, och att alla som inte orkar lyssna på podden skulle kunna ha glädje av att vi öser på med boktips och nyheter och extramaterial och boktipsfilmer på Instagram (@bladenbrinnerpodcast) och på sajten (www.bladenbrinner.se) och på Facebook (www.facebook.com/bladenbrinner)?

Får vi ihop finansiering fortsätter vi gärna ända in i evigheten med all of the above och lite till.

Här kan du följa hur det går!

3 kommentarer:

Sofia sa...

Åh vad roligt med bokfest!! Heja heja er! Hoppas ni får in så massor av pengar!

anna mn sa...

Satt och lyssnade på Bladen brinner på tåget idag och tänkte på allt ni gör för de där pengarna. Åker runt och intervjuar författare, läser in er på författarskap och ämnen, betalar frilansare och har en allmänt proffsig produktion. Och så tänkte jag mer på riktigt på den summan ni ber om för en säsong och insåg att det i realiteten inte motsvarar mer än varsin månadslön till dig och Johanna. Ni måste ju jobba nästan gratis! Därför vill jag tacka er för ett fantastiskt jobb och bara skicka en massa glada hejarop till er (har naturligtvis kickstartat också).

Lisa sa...

Åh, vad gullig du är Anna, tack! Vi jobbar ju inte helt gratis med podden, men räknar man ut timlönen ... så är den låg, det har du helt rätt i :)