torsdag, augusti 25, 2016

Om det här med research

Det här kan jag ju prata lite om, det var länge sen: skriv! Det går långsamt med den där boken jag skriver på för tillfället, för jag ägnar mig på heltid åt att känna stress inför podd, (ja, och jobba med podd). Men jag gör research inför skriv! Och jag tänker! Det är två väldigt nödvändiga grejer ändå.

Min research består hittills av att prata med människor om panikångest. Jag vet inte riktigt vad som hände med "jag ska skriva en glad, fluffig bok om pirrig kärlek", men nåt hände, så nu handlar den om panikångest. Också. Tror jag? Man får se.

I förrgår fikade jag i alla fall med en ung person som jag fått tag på som kunde tänka sig att berätta: hur hen upplever en panikångestattack, vad som hände när hen fick en attack i skolan, vad hen tänkte, kände, gjorde, sa till sin omgivning första gången det inträffade. Så sjukt värdefullt för mig, och vansinnigt snällt av personen i fråga.

Har även en dejt med en psykolog inbokad i ärendet.

SÅN LYX! Att få välja ett ämne man är intresserad av, prata med folk om det, och lära sig grejer, PÅ ARBETSTID, älskar mitt jobb.

3 kommentarer:

Finurliga fröken sa...

Hör av dig om du behöver mer info om ångest. Jag är född med en ångestsjukdom och den eskalerade i tonåren. Panikångest och depressioner. Jag har gått i terapi i 15 år och ätit medicin nästan lika länge. Jag är nu sjukpensionär pga ångesten. Kram

Lisa sa...

Tack snälla, Finurliga fröken. Det kanske jag faktiskt gör. Kram!

Sofies bokblogg sa...

Å, vad jättebra att du vill skriva om panikångest i en bok (för ungdomar?)!