fredag, oktober 09, 2015

Hej från biktbåset

Jag är inne i en så seg jobbperiod nu, jag gör ingenting. (Och med "period" menar jag "några veckor". Och med "ingenting" menar jag "mindre än vanligt".) Jag är vanligtvis rätt produktiv skulle jag vilja säga, snabb och så, ni vet, mitt företagsnamn är Flitiga Lisa. Jag tror aldrig jag missat en deadline. Och när jag skriver här på bloggen att "Nu finns den här boken!" och visar upp en ny bok, då har jag redan nästa bok på gång, och säkert nästa därefter också, och det är ju inga konstigheter, för bokvärlden har så sjukt långa arbetsprocesser, det är så för många jag känner som skriver böcker. Men nu? Åh, jag orkar inte. Jag hittar mig själv framför datorn, och det enda jag känner när jag ser wordikonen är: UH. Och så slösurfar jag bort en timme till och har knappt ens dåligt samvete för att jag gör det.

Det är lite läskigt att ingen märker det?

Jag skulle kunna sova bort ett år av mitt arbetsliv utan att någon ens visste om det.

(Förutom de som berördes direkt ekonomiskt, då, men det säger ju sig självt.)

Nu tror jag inte att jag kommer göra det, det är lugnt, jag vaknar väl snart och orkar tänka igen, hoppas jag.

Men det är onekligen lite ensamt att vara egenföretagare emellanåt.

5 kommentarer:

Eva sa...

Hej! Kanske dags att drälla lite på ställen där tonåringar hänger och tjuvlyssna? Läste precis Copygirl, om en tjej som jobbar med att skriva reklamslogans för en reklambyrå. SPOILER : när hon blir utvald till att pitcha en kampanj för en stor läskfabrikant (=drömuppdraget) ska hon jobba med en erfaren herre… som tvingar henne att ta ledigt en vecka… för att ladda batterierna och bli kreativ! I slutet av veckan kommer de på superidén och har sedan en vecka för att fixa till den….

Så gå ut och häng på stan!

/Eva

Thérèse Eriksson sa...

Gosh, känner igen. Inte för att jag är där just nu - oktober är alltid galet vad gäller föreläsningar, jag träffar tåg- och hotellpersonalen mer än min man - men i november när allt är mörkt och jag inte orkar skriva, läsa, administrera, tänka?! Då kan timmarna av slösurf kännas oändliga. Jag tänker: let it be. Tids nog kommer en ny bokidé eller deadline och knackar dig på axeln. Till dess kan du slösurfa bäst du vill :)

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Kolla här:

http://ceciliablankens.se/2015/10/08/vegetarisk-bolognese/

:)

Jennifer sa...

Jag förstår dig verkligen! Min dröm är att kunna arbeta som konstnär och bara måla, göra keramikfigurer och pyssla med roliga projekt hela dagarna, MEN jag tror helt ärligt inte jag hade fått gjort ett dugg största delen av tiden.... Jag har så dålig självdiciplin när det gäller att få något vettigt gjort här hemma. På arbetet går det bra och där jobbar jag väldigt effektivt! Men just nu är jag hemma för att försöka komma igång med lite konstnärlig verksamhet en dag i veckan och då är det hemskt svårt att få till någon effektivitet. Det är ju så mycket annat jag också vill göra! Surfa på roliga sidor, gå långa promenader, laga någon god mat... och så allt jag tycker jag måste göra: städa, greja i trädgården, rensa garderoben, gå till tandläkaren osv. osv. Och så är det ju så skönt att bara vila lite när man för en gångs skull är hemma alldeles själv, en liten tupplur på soffan kan man väl få unna sig! Och en dag går ju så fort! Bara rusar iväg utan att jag riktigt har hunnit komma igång... Nej, jag förstår att du får lite "down-perioder" ibland. Jag är imponerad över att du kan skriva hela böcker där hemma i din ensamhet! Strongt!

kajsa sa...

Vad skont att du också ar san ibland! Hej!