torsdag, oktober 09, 2014

Hejdå imperfekt, hallå presens!

Jag har varit på sjuttiotalet och vänt idag. Eller nä, lögn. Men jag har varit i min skrivkompis Marias mammas stuga på landet och skrivit, och där såg det ut som på bilden. Skitmysigt! Har aldrig suttit i en skönare fåtölj, tror jag.

Och!

Samtidigt som jag suttit i fåtölj har jag ägnat sju timmar åt att ändra tempus i texten som ska bli en bok så småningom.

Från:
"Ingen av oss verkade riktigt veta vad vi skulle prata om. Vi stod framför en busskur vid Näckrosens pizzeria och tittade oss omkring i det lilla samhället där vi var uppväxta och konstaterade att allt såg ut som det alltid hade gjort och att vi inte visste hur man snackade med varandra längre."

Till:
"Ingen av oss verkar riktigt veta vad vi ska prata om. Vi står framför en busskur vid Näckrosens pizzeria och tittar oss omkring i det lilla samhället där vi växt upp och konstaterar att allt ser ut som det alltid har gjort och att vi inte vet hur man snackar med varandra längre."

Liiiite tråkigt att jag hann skriva 120 sidor innan jag (okej, min förläggare) kom på att jag borde ändra kan man tycka. Men det blir bättre, så jag tragglar på. 63 sidor gjorda, 57 sidor kvar.

Sen ska jag bara skriva resten också.

Då tror jag bestämt att jag tänker jag satsa på den här pigga grejen: Rätt tempus från början.

6 kommentarer:

yllet sa...

mm låter bra!!

Jenny L sa...

Iiiiih, tror den här boken kan bli hur bra som helst!

Mvh lätt partisk i målet.

Johanna sa...

Haha måste vara så sjukt jobbigt att byta. Men det är ju najs med presens faktiskt så hen han ha en poäng, den där förläggaren. Oavsett tempus är jag iofs övertygad om att du har en bra bok på G! Kul :)

Lisa sa...

Hahaha, Jenny, om du går igång på "Näckrosens pizzeria" här (vilket jag eventuellt tror att du kanske gör) så kommer du bli nöjd.

Vi snackar Djupa Ro, Sikabacken, buss 240, Calle Johanssons (okej, kommer kanske det "affären" kanske), elljusspåret, Ingelvi, järnvägen, etc, etc, etc, etc, får typ SITTA PÅ MINA HÄNDER för att inte frossa loss totalt i bara miljön.

I mitt huvud sa...

Vad spännande!! Lycka till!

Nina sa...

Ha, ha!
Var glad att du inte hann skriva klart hela manuset.