torsdag, maj 16, 2013

Köttfri måndag, någon?


Nu ska jag berätta en sak som jag är himla glad för, nämligen: Jag ska få vara med och göra en kokbok! En färgglad, snygg, och förhoppningsvis naturligtvis jefligt bra kokbok med goda, vegetariska recept som passar vuxna och barn. För familjer som kan tänka sig att laga vegetariskt now and then, men som vill ha inspiration, recept och tips. Allra mest blir det vardagsrecept, som går lätt att svänga ihop en vanlig torsdag. Men det blir också lite helg, lite grill, lite kalas, lite matsäck och lite mellanmål.

ELLER HUR KUL? ELLER HUR VILL NI HA DEN KOKBOKEN?

Bra, då säger vi så.

Det är jag och Sara Ask (som är barndietist och matskribent och allmänt proffs) som ska göra boken. På Ordfront förlag. Och det kommer naturligtvis ta en freaking evighet innan den ser dagens ljus (ett drygt år, närmare bestämt) som det gör med böcker, men ändå. Ändå!

Det ska bli väldigt, väldigt roligt.

Och gott!

Sa jag att min roll i projektet bland annat är att provlaga alla recepten?

HA! Kanske det bästa jobbet någonsin, det här.

Hojta i ett mejl om du vill anmäla dig (och din familj) som testlagare ni också, förresten. Vi tar hemskt gärna hjälp av några som kan tänka sig att provlaga lite recept, och tycka till. Blev maten god? Gick det att följa receptet? Vad sa resten av familjen? Och skriv gärna en rad eller två i mejlet om vad ni brukar äta (Kött? Inte kött?), och hur gamla eventuella barn är.

Vore himla, himla snällt.


UPPDATERING: Men å, herregud, vad gulliga ni är! Det rasslade in en sjutusans massa mejl på ingen tid alls från familjer som ville provlaga vegorecept. Jag tar de femton första nu (mejlar er inom en timme). Ni andra: I love you också, men... Jag kanske återkommer om vi behöver fler testlagare i framtiden. Tack snälla alla!

23 kommentarer:

malou sa...

Jag har lagat några av dina "recept" - jag tycker att dom är goda, även för en köttätande tant - så jag kommer att springa och köpa den boken!

Janina Kastevik sa...

Nämen, vad kul! Du har så många fräsiga projekt på gång hela tiden, vad duktig och driftig du är som både fixar dem och hinner utföra dem.

Anonym sa...

Hej! Vi är familj på fyra med vuxna veggo plus två grabbar Ebbe 5 år och Frank 2 år som äter veggie plus fisk. Varje vecka gör vi veg meny för hela veckan med följa de riktlinjer; snabbt, billigt, barnvänligt och gott! Vi har jobbat mycket efter ICAs billiga vecka men gjort om det till veg. Har sparat många av våra favorit recept och satt ihop till just en "kokbok" till släkten med just köttfria recept för varje måndag hela detta året. Blir så eld och lågor över ert projekt! Hoppas på massor av ny inspiration! Jättekul! Ska mejla om att vara provlagare det hade varit jättespännande. Ha det fint!/ Jennie

/carina sa...

Åh så kul! Provlagar gärna! Fyra personers hushåll med två 13-åringar. Äter ofta veggo, men även kött.

Olga sa...

Vi är veganer och provlagar gärna om ni har veganska recept/recept som kan göra veganska!

Olga sa...

Vi är veganer och provlagar gärna om ni har veganska recept/recept som kan göra veganska!

Elin sa...

Klart man vill ha den!
Och klart man vill testa.
Mejlar ögonabums.

Christin sa...

Jag provade ditt recept på kikärtor, jordnötssmör, vitkål, så himla gott var det! Att det blivit en favorit :) ska lagas imorgon igen, faktiskt. Fredagsmys = check! Mao, ja tack till boken!

Linda sa...

Äntligen!! Jag provlagar gärna. Äter mest vegetariskt men även fisk och skaldjur. Min man och jag bor i San Diego och har inga barn.

Lisa W sa...

Så kul projekt och spännande. Vi kan hjälpa till att testlaga om det behövs. Hör av dig isåfall. Stor kram

Anna sa...

Hade jag hittat din mejladress hade jag mejlat - nu hittar jag den inte... :)

Charlotte sa...

Provlagar jättegärna. Vi är två vuxna som gillar veg och fyra barn (9 - 8 - 7 och 3) och två av dem vägrar veg (om de upptäcker att det är veg alltså så man får vara smart).

Utmaning.

Och så är vi jättetrevliga och jätteintresserade av mat och sympatiska människor eftersom jag (mamman) gillar din blogg.

Anonym sa...

Men hurra vad roligt! Såklart att jag hemskt gärna vill ha den boken, den kommer ju att bli fantastisk! Det förstår ju alla som läser din eminenta blogg.

Och det vore väldigt roligt att vara testlagare! Här finns en vego-mamma, en kött-pappa och två allt möjligt-barn, 3,5 och 7 år gamla.

Grattis och lycka till med boken!

Unknown sa...

Vi provlagar gärna! Är en familj som helst äter veg (mamman iaf... pappan gillar kött) och sonen (3 år) är mjölkfri.

Anonym sa...

Fantastiskt roligt! Ser redan fram emot boken. Slänger också iväg ett provlagningsmail!
/ Helena

Annica sa...

Provlagar gärna. Äter allt. Mer vegetariskt i perioder. Har fyra döttrar mellan 3 och 13. Entusiasmen för vegetarisk varierar stort i familjen.

Lisa sa...

Å, vad snälla ni är! Och vad roligt att så många vill provlaga!

Har mejlat de femton första som anmälde intresse nu. Ni andra: Tack snälla ändå! Jag kanske hör av mig igen om vi behöver fler testlagare lite längre fram.

Anonym sa...

Oj vilken bra idé, en sån kokbok har jag VERKLIGEN saknat!

Nina sa...

Shit va kul!!!

Jag har provat flera av dina recpet på bloggen och de har alltid fått tummen upp av sambon som är vegetarian.

Han är annars fast i qourn-träsket. Så det är skönt med annat att bryta av med.

Ser fram emot detta!

Maria sa...

Men vad kul! Precis vad min receptboksdel i bokhyllan har längtat efter. Ser fram emot godare matlådor om ett år :)

Misan sa...

Haha! Du borde ha frågat mig om tips! Fem barn uppfödda på vegetarisk mat, nu även vegobarnbarn. Och ja, alla är fortfarande kött- och fiskfria, tre dessutom veganer. Så det spelar roll vad man som förälder matar i sina barn :)om man vill minska belastningen på klotet och på djurens lidande.

Anonym sa...

Vad spännande. Ser fram emot att få läsa mer!

Anna sa...

HURRA!!! :D