söndag, april 07, 2013

Litteraturvecka i Göteborg

SWOSH, klipp till Göteborg. Jag är visst på Västkusten, plötsligt.

Den kommande veckan är det Litteraturvecka här. Det betyder att cirka 40 barn- och ungdomsboksförfattare ska ut till en massa olika förskolor och skolor i Göteborg och prata om skrivande, böcker och läsning. Till exempel jag. Superbra grej, det här med litteraturveckan! Funkar så här: Västra Götalandsregionen står för författarnas resa, boende och hälften av arvodet för alla klassbesöken. Så förskolorna/skolorna får författarbesök till en mycket billigare penning än vanligt. Och författarna får sällskap av 39 andra trevliga författarprickar som bor på samma hotell under sin jobbvecka! Det är roligt. Jag kommer sannolikt inte att ha varken röst eller ork kvar när veckan är över, men ändå: Det är roligt.

Imorgon ska jag till Toleredsskolan.

Hoppas jag hittar dit.

7 kommentarer:

Maria sa...

Där var jag lärarvikarie ett tag. Barnen på högstadiet skar sönder min cykel och kastade sten på mig. Hoppas de är snällare nu!!!

Olga sa...

Jag ba varför ska barnen med? Sen ba AHA!!!! barn- och ungdomsförfattare. Haha jävla smart.

Lisa sa...

Maria: Eh... HJÄLP!!! Det hoppas jag med nu.

Olga: Men inte så himla konstigt ju, jag hade ju glömt bindestrecket. Nu är det ditlagt. Känner mig gaaaanska glad över att inte ha 40 barn med mig i hasorna hela veckan. 40 barn = skitmånga barn. Har för bövelen fullt upp med två hemma.

Olga sa...

Haha ja men jag läste inte vidare först.

Tänk så ska du läsa högt ur en bok så måste högstadieklassen och 40 barn sitta tysta ... För att inte tala om att ta sig till skolan med kollektivtrafik och 40 barn. Hjälp.

Johanna sa...

Okej, sitter i skrivande stund och bubblar över av ilska/frustration/mordiska känslor då min svenskalärare såklart bestämmer sig för att vara sjuk NÄR DET ÄNTLIGEN HÄNDER NÅGOT ROLIGT. Detta resulterade i ett inställt författarbesök för just min klass (visserligen var många glada över att få sluta tidigare men jag var inte en av dessa för JAG.SÅG.FRAM.EMOT.DET!!!!). Överväger att be till gud om ett privatbesök men skippar det då jag ju trots allt inte tror på gubben. Ber om ursäkt om du tycker jag är knäpp/störd/för engagerad eller verkar anklaga dig. Det gör jag verkligen inte, ville bara få utlopp för mina känslor. (hade ju frågor att ställa, inte ok lärare).

Lisa sa...

Å, Johanna, jag tycker inte alls du är knäpp/störd/för engagerad, jag tycker du är fantastisk! Vad glad jag blir att du hade sett fram emot besöket. Och vad SYND DÅ att det blev inställt!!! Jag hade det fint i en åtta istället, men det hjälper ju inte dig...

Hoppas vi kan ses en annan gång! Och mejla mig dina frågor om du vill, så kan jag svara så.

onekligenblogg@yahoo.se

Linda sa...

Hej! Och tack för besöket på Toleredsskolan. Du var riktigt duktig på att prata på inför en så tyst grupp, det är inte alltid det lättaste. Lycka till med resten av besöken och hoppas du får en bra vecka i Göteborg. /Linda