tisdag, december 04, 2012

Den eviga kampen om skrivtiden

Idag när jag kom till frilanskontoret spärrade min kontorskompis teatraliskt upp ögonen och bara: "Men hej! Du menar inte att du faktiskt ska sitta vid din dator och skriva bok idag?" Och jag bara: "Jo, jag menar det! PRIS SKE LOV!"

Exakt så lite skrivtid har jag nämligen haft på sistone, att det kan klassas som något helt unikt de dagar då jag faktiskt lyckas öppna word.

Spontan reaktion på det: AMEN HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT?!?

Trodde i min enfald att det här med "jobba heltid som författare" ändå skulle lösa den eviga kampen om skrivtid på ett rätt effektivt sätt, men, men, nej, nej. Så var det tydligen inte.

Infoga bitter smiley.

Vad jag gör istället: Åker tåg. Besöker skolor. Svarar på mejl. Fixar med fakturor. Förbereder skrivkurser. Håller skrivkurser. Spelar in podcasts. Klipper podcasts. Pillar med bloggar. Fixar med annat administrativt. Packar ner beställda böcker i paket. Skickar dessa paket. Etc, etc, etc. Och missförstå mig inte, jag gillar verkligen att göra samtliga saker på denna lista, jag tycker det är helt och hållet fantastiskt att jag får chansen att göra dem, men ändå: FRUSTRATIONEN JUST NU!!! Hur jefla svårt ska det vara att få till en balans? Skriva bok och hinna med det andra? KAN NÅGON BARA TALA OM HUR MAN GÖÖÖÖR?

(Alternativt bara ge mig massor av pengar, så jag har råd att vika dagar åt att skriva. Det går också bra.)

Och ja, jag känner mig odräglig nu för att jag tillbringar hela dagarna med att göra saker jag verkligen gillar och ändå uppenbarligen inte är nöjd, men hej!

It's my blog and I gnäll if I want to.

Visst?

6 kommentarer:

/carina sa...

Huvudet på spiken! Du beskriver livet som egen företagare, eller hur?

Lisa sa...

Mhm, Carina. Jag gissar att det inte är en helt ovanlig känsla.

Karin Erlandsson sa...

Word? Nej nej! Ladda ner Scrivener, gratis under testperiod och billigt sen. Det har revolutionerat mitt skrivande. Dock ger det dig inte mer tid...men känslan av effektivitet ökar.

Boktjuven Ingerun sa...

Tåg är iallafall bra eftersom man kan göra annat medan man reser. Tex blogga.

Jenny S & Ida sa...

På tal om paket så damp Eddie och julen ner i brevlådan här för några dagar sen, så himla bra bok! Verkligen jättenöjd, och dottern tyckte det var en god bok att döma av det provsmakade hörnet :)

cina sa...

Precis så. Känner igen så.
Men har en lösning - man måste BESTÄMMA. Hur mycket tid behövs/vill man ha till det man "egentligen skall göra"? Och så bestämmer man. Gärna hela dagar.
Funkar för mig, som egentligen skall göra fina mönster och färger, men som liksom du ägnar en massa tid till att packa/administrera/mejla/kolla bloggar/dricka kaffe...
Lycka till!